ZVEZDA SPREMNA ZA PLEJ-OF: Crveno-beli preslišali Cibonu uz Enisov rafal i trojkaški rekord

Autor:

Sport

12.03.2018

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobedom nad ekipom Cibone, košarkaši Crvene zvezde spustili su zavesu na ligaški deo ABA lige. Crveno-beli su na svom terenu slavili - 107:69.

RepublikaFoto: Starsport

U utakmici koja nije imala gotovo nikakav rezultatski značaj, ekipa trenera Alimpijevića rutinski je došla do pobede. Cibona je igrala bez Luke Žorića i nije imala nikakve šanse da ugrozi domaće. Gubili su gosti lopte, a samo zahvaljujući šutu za tri poena uspeli su koliko toliko da ostanu u igru.

Kada je šut stao, Zvezda je otišla na 30 i više razlike. Alimpijević je dosta rotirao, u prvom poluvremenu povukao je Dilan Enis. Pogađao je iz svih pozicija Amerikanac, a meč je završio sa 21. poenom (sedam trojki iz isto toliko pokušaja).

Zvezda je sjajno šutirala sa distance, i to je ono što posebno može da raduje Alimpijevića (17 trojki - rekord sezone). Crveno-beli su postavili i rekord po broju asistencija ove godine - 31. uspešno dodavanje. 

RepublikaFoto: Starsport

Pored Enisa, dobri su bili Lesor i Dobrić (16 odnosno 18 poena).

Alimpijević u igru nije ubacivao Antića, kao ni Marka Kešelja koji je bio u sastavu.

Zvezdi sledi nastavak borbe u Evroligi, a u nedelju 18. marta crveno-bele očekuje start plej-ofa ABA lige i prvi meč sa ekipom Mornara. Crveno-beli imaju veliki imperativ da osvoje ovo takmičenje i opet overe plasman u Evroligu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading