Duda Ivković obasipa komplimentima Slovenca: TRENIRAO SAM DIVCA, RAĐU, KUKOČA, ALI DONČIĆ JE POSEBAN!

Autor:

Sport

15.03.2018

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni košarkaški trener Dušan Duda Ivković je u razgovoru za sajt Evrolige priznao da nikada do sada u svojoj bogatoj karijeri nije video košarkaša nalik Luki Dončiću.

Ivković favorizuje Žalgiris u Evroligi

- Mislim da je odgovor jasan jer u Evroligi imamo jednog od najtalentovanijeg igrača i koji pravi veliku razliku. Srećan je svaki trener koji ga ima u timu. Trenirao sam mnoga velika imena, a ako bih Luku Dončića poredio sa Petrovićem, Rađom, Kukočem, Divcem, Danilovićem, Đorđevićem, mislim da nijedan od njih nije igrao sa tom zrelošću, u godinama u kojim je sada Dončić - rekao je Ivković i objasnio zbog čega tako misli. 

- Jednostavno je jer je kreacija najlepši deo košarke, a on može da kreira i za sebe i za druge. Takođe je sjajan u skoku, može da igra dobru odbranu. Zato bih, bez sumnje, njega birao za igrača oko kojeg bih stvarao tim - rekao je legenda srpske košarke za sajt Evrolige. 

Ivković je izrazio da u ovogodišnjoj Evroligi gaji posebne simpatije prema jednom timu.

- U ovom trenutku imam dva iznenađenje u ovoj sezoni takmičenja. Žalgiris je najzanimljiviji, imaju kontrolisani stil igre. U ovom trenutku je jasno da evropska košarka dobija još jedno veliko ime Žalgiris i velikog trenera Sarunasa Jasikevičijusa. Za mene, najneprijatnija je Barselona. U životu moramo da učimo iz naših grešaka, a oni to nisu uspeli. Aleksandar Vezenkova je prošle godine pokazao pravi talentat, ali sada ga nema nigde. Postoji neki problem, ali se nadam da će legendarni trener Pešić, dovesti u red ovaj tim - zaključio je Duda Ivković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading