ALIMPIJEVIĆ NAREDIO OPŠTU MOBILIZACIJU: Mnogi žele da sklone Zvezdu sa prvog mesta

Autor:

Sport

17.03.2018

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević pozvao je na "opštu mobilizaciju", jer po njegovim rečima mnogi žele da crveno-bele sklone sa prvog mesta u regionalnoj ligi.

 

RepublikaFoto: Starsport
Alimpijević je pozvao navijače u Pionir

Alimpijević se obratio medijima uoči starta plej-ofa u regionalnom takmičenju. Crveno-beli će u nedelju na svom terenu dočekati Mornar u prvom meču polufinala plej-ofa ABA lige.

- Vidite kakvih sve stvari ima oko kluba i šta se sve dešava u poslednje vreme, koliko ljudi žele da Zvezdu sklone ove godine sa prvog mesta. Time se klub bavi, a sportski deo ostaje nama. Ovo je momenat u kome moramo da uđemo u opštu mobilizaciju. Svima je jasno i svi vide sve ove stvari. Od početka govorimo koji je primarni cilj i došli smo do finiša. Prvi deo zadatka smo završili tako što smo obezbedili prednost domaćeg terena. Sledi glavni deo. Borili smo se za to i zato pozivam sve navijače da nas podrže jer smo mnogo puta imali prilike da vidimo koliko nam znači taj vetar u leđa - rekao je Alimpijević.

On je rekao da pobede protiv Cibone i Valensiji crveno-belima daju samopouzdanje uoči mečeva sa Mornarom.

- Vratili smo se na ona vremena kada smo igrali ove sezone najbolju košarku. Prosto je bilo nemoguće da tim bude ravna linija, bez oscilacija. Poslednje dve utakmice nam daju za pravo da se osećamo najbolje u ovom trenutku. Naročito Valensija - naveo je trener Zvezde.

Crveno-bele posle meča sa Mornarom očekuju dva duela u Evroligi, protiv Panatinaikosa i Fenerbahčea.

- Koliko god da nas je gust raspored izmučio, mislim da sada kada kreće plej-of i šanse za Top 8 su minimum minimuma, prednost treba da se da osvajanju ABA lige. Treba da ostanemo zdravi i sveži za drugu utakmicu u Baru - istakao je Alimpijević.

On je rekao da poštuje košarkaše Mornara i trenera crnogorskog kluba Mihajla Pavićevića.

- Imaju sjajnu sezonu, vrlo dobre partije na svim frontovima. Apsolutno su zasluženo na tom mestu. Izuzetno cenim rad trenera i siguran sam nije neosnovano što su toliko puni samopouzdanja. Ali, naši ciljevi su takvi kakvi su, bez obzira na to ko je na tom mestu - kazao je Alimpijević, koji je imao zanimljiv komentar na izjave košarkaša Mornara.

- Čitam 10 intervjua 'ne plašimo se, ne plašimo se, ne plašimo se". Imam utisak, 10 puta kada to vidim, da ipak tu postoji nešto drugo.

Meč između Zvezde i Mornara biće odigran u nedelju u Beogradu. Zvezda je odlučila da časti navijače, pošto će ulaz na tribine dvorane "Aleksandar Nikolić" biti besplatan. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading