Skoro 300 poena na meču, Jokić imao udela

Autor:

Sport

20.03.2018

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlična napadačka partija Nikole Jokića u porazu Denvera u Majamiju. Neočekivani heroji pobede ekipe Erika Spolstre bili su Džejms Džonson sa 31 i Keli Olenik sa poenom manje. Denver - Majami 141-149.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić
Igrači Majami Hita postavili su novi rekord tima po broju postignutih poena u jednom meču, pošto su u trileru pred svojom publikom u "Amerikan erlajnz" areni, posle dva produžetka, pobedili goste iz Denvera i tako ih za jednu stepenicu odmakli od plasmana u plej-of.

Tim iz Denvera "preživeo" je napade koje je Majami imao na kraju regularnog dela meča i prvog produžetka, ali su gosti serijom loše organizovanih napada dozvolili Goranu Dragiću i ekipi da preuzmu potpunu kontrolu nad utakmicom i drugi produžetak bez preterane drame privedu kraju.

Odličnu napadačku partiju pružio je Nikola Jokić, koji je uz 34 poena imao i 14 skokova, ali je Spolstra vešto postavio napad pa su direktni protivnici srpskog reprezentativca, Džonson i Olenik bili sjajni i ključ pobede Majamija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Statistike na nekoliko sajtova koji prate NBA ligu se u priličnoj meri razlikuju, pa je prema "nba.com" Jokić nekako izgubio tri poena i tri skoka.  Majami herald je, pak, pored Jokićevog imena upisao 34 poena.

Džonson je 18 od 31 poena ubacio u produžecima.

Standardno dobar u ekipi Hita bio je Goran Dragić sa 20 poena, a sjajno je šutirao i Vejn Elington, koji je meč završio sa 23 poena. Dvejn Vejd je, zbog povrede, propustio četvrtu utakmicu za redom.

Uprkos sjajnim potezima na obe strane, ni jedna ekipa nije uspela da "slomi" protivnika, sve do drugog produžetka u kojem je postojala samo jedna ekipa - Majami.

Za Denver dobar je bio i Vilson Čendler sa 26 poena, dok je veče promašaja i loših procena Džamal Marej završio sa 23 poena.

Ovim porazom, Denver je pao na 10. mesto u Zapadnoj konferencija NBA lige, jednu pobedu iza Klipersa i dve iza Minesote. Uz težak raspored koji očekuje tim Nikole Jokića, šanse da se njegov tim nađe u plej-ofu nisu preterano velike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading