OSNIVAČ ABA: Zvezdi dopustili promenu imena zbog brenda

Autor:

Sport

20.03.2018

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U intervjuu za zagrebačke Sportske novosti bivši direktor Zadra i Cibone i jedan od osnivača ABA lige Božo Miličević, govorio je o učešću Crvene zvezde u regionalnom takmičenju kao i o mogućoj Ciboninoj prodaji evroligaškog mesta.

RepublikaFoto: Starsport
Ilustracija: Foto

Dok je Božo Miličević bio u Zadru taj klub je 1986. bio prvak Jugoslavije, dok je 90-tih od Cibone stvorio tim koji je bio ozbiljan faktor u Evropi. Zagrebački velikan je bio osnivač Evrolige i ABA lige. 

- Kad je Jadranska liga osnovana ideja je bila da to bude tržišna liga koja će sama sebe da finansira i da pomogne klubovima u razvoju igrača i da sami zarade. Namerno smo napravili tako da privatna lica budu vlasnici ABA lige, dok su kasnije klubovi stasali politički i ekonomski pa su hteli da preuzmu ligu - objašnjava Miličević koji cilja na to da neke države nisu u Evropskoj uniji pa klubovi  ne posluju po istim 

- Važno je ko se kako zove pa se brendovima se gleda kroz prste i posluju netransparentno. Mi smo Zvezdi dopuštali neke stvari, promenu imena, nejasnu situaciju sa FMP i tu je bio problem sa njihovim zakonodavstvom, ne sa nama. Nama je Zvezda kao brend odgovarala. Kad ceo region uđe u Evropsku uniju izgubiće se pravila igre koja važe za neke pa bukači i galamdžije neće prodavati maglu. Ovo sada je prodavanje magle i demagogija - koga su pitali i da li misli da je Cibona 2014. prodala svoje pravo igranja Crvenoj zvezdi kada je osvojila ABA ligu. 

- Ako je to išlo u tom smeru onda je moralo da ide preko visoke politike i ekonomije. Mislim tu na Ivicu Todorića, ali ograđujem se, kažem ako je Cibona prodala Evroligu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading