(VIDEO) Jokić briljirao u "srpskom Čikagu"!

Autor:

Sport

22.03.2018

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denver Nagetsa slavili su na gostovanju Čikagu 135:102 na krilima našeg Nikole Jokića, koji je uživao u podršci velikog broja srpske dijaspore koja se skupila na tribinama "Junajted arene".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jokiću prijao domaćinski ambijent u Čikagu

Jokić je sa 21 poenom, sedam skokova i pet asistencija predvodio Denver Nagetse do pobede 135:102, važne u borbi za plej-of.

Srpski centar je bio perfektan u prvom poluvremenu pogodivši svih šest šuteva iz igre, da bi do kraja promašio samo dva (9/11, 2/2 trojke).

Nagetsi su deklasirali Bulse, imali su i 46 poena prednosti i stigli do prve pobede u trećem meču turneje tokom koje će odigrati ukupno sedam utakmica.

"Srbija, Srbija", orilo se Junajted Centrom tokom "Večeri srpskog nasleđa", dok je Jokić blistao nošen domaćinskom atmosferom pred 20.671 gledalaca.

- Ovacija, navijači, ljudi iz Srbije su doneli i zastave. Kada Srbija igra ovakva je atmosfera. Zamislite celu arenu ovakvu. Ceo srpski narod voli košarku - objasnio je Jokić Amerikacima.

- Ovo je za njega bio meč kod kuće. Definitivno meč kod kuće. Vidim zašto se tako oseća - rekao je Milsep.

Predvođeni raspoloženim Jokićem i ostali igrači Denvera su se postepeno razigrali, pa su Nagetsi šutirali sjajnih 61,4% iz igre (51/86). Na kraju je najefikasniji bio Pol Milsep sa 22 poena uz osam skokova za 27 minuta na parketu.

Vilson Čendler je pogodio pet od 20 Denverovih trojki i meč završio sa 19 poena, po 16 su ubacili Vil Barton i Džamal Mari koji je imao i sedam asistencija.

Bulse je predvodio takođe centar Kristijano Felisio sa 16 poena, 15 je dodao Bobi Portis uz osam skokova, 14 je ubacio Noa Vonleh, a po 11 Kameron Pejn i Dejvid Nvamba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading