Srbin na korak od preuzimanja NBA ekipe!

Sport

23.03.2018

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će, sva je prilika, vrlo brzo dobiti prvog glavnog trenera jedne NBA ekipe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kokoškov ima već bogato iskustvo kao pomoćnik u NBA ligi

Nakon najvećeg uspeha u karijeri i osvajanja Evropskog prvenstva u košarci sa Slovenijom prošlog septembra, srpski trener Igor Kokoškov mogao bi da nadmaši i ovaj podvig.

Šta je bolje od osvajanja Starog kontinenta sa totalnim autsajderom, kakav je bila Slovenija pred taj šampionat? Pa preuzimanje jednog NBA kluba! Finiks Sansi ozbiljno su zainteresovani da Igoru Kokoškovu ponude ugovor na kraju sezone, prenose američki mediji!

On je tokom svoje karijere bio u nekoliko klubova kao pomoćnik, trenutno je desna ruka Kvinu Snajderu u Juti Džez, a ljudi iz uprave kluba ga vrlo često otvoreno hvale, pogotovo zbog njegove uloge u radu sa plejmejkerom Rikijem Rubijom, koji je postao jedan od lidera ekipe iz Solt Lejk Sitija.

Kokoškov je ranije bio i u stručnom štabu Finiksa, pa je i to jedan od razloga što ga tim iz Arizone želi na svom čelu naredne sezone, kako bi im pomogao da vrati Sanse na mesto koje vodi u plej-of.

Greg Popović, koji je srpskog porekla, postao je jedan od najpoznatijih svetskih trenera predvodeći San Antonio, ali bi dolazak Kokoškova na klupu Finiksa značio da je po prvi put jedan čovek iz Srbije preuzeo klub "preko bare".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading