Ko će da ga hvali, ako neće sam sebe: ON TVRDI DA JE NAJBOLJI AMERIKANAC U EVROPSKOJ KOŠARCI!

Autor:

Sport

25.03.2018

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki košarkaš Soni Vims, po povratku u evropsku košarku pruža dobre partije u dresu Efes Pilsena, a kaže da mu je drago što će njegov bivši klub Makabi ostati bez plej-ofa Evrolige.

RepublikaFoto: twitter.com/Eurohoops Turkiye
Vimsu drago zbog loših rezultata bivšeg kluba

Nakon kraćeg boravka u Kini, Vims se obreo u Turskoj, a pre toga je sa više, ili manje uspeha nosio dresove CSKA, Makabija i Žalgirisa.

- Ja sam i dalje ista osoba. U Evropi sam igrao pet godina, bio sam u elitnom klubu kakav je CSKA. I dalje dobro poznajem evropsku košarku i sigurno sam jedan od najboljih Amerikanaca koji su igrali u Evropi. Ponosan sam na to. Postoji još prostora za napredak i ja vredno treniram čak i leti kada nemam slobodan dan - kaže Vims  koji veruje da Efes može da napravi nešto od katastrofalne sezone.

- Moramo da budemo zajedno kao tim. Primetio sam da u ovom timu ne valja odbrana i ne valja skok. Te stvari moramo da promenimo i ako uspemo možemo da dobijemo Fenerbahče u turskoj ligi. U ovom timu ima dosta individualaca, a ja tu nalazim svoju ulogu u drugim poljima. Dobar sam u defanzivi, mogu da dodam loptu, da budem jak u skoku - kaže američki košarkaš koji je prošlu sezonu okončao u Makabiju skandalom oko doping testa. Vims tada nije dao uzorak urina za doping test pa ga je "ponos Izraela".

- Nije bila moja krivica. Rekli su da sam bio suspendovan. Ne možete da budete suspendovani a da igrate u Evroligi kao ja. Očigledno je da sam ja bio u pravu i da je Makabi napravio gomilu grešaka. Karma se uvek vrati i eto oni sada neće ići u plej of Evrolige - završava Vims koji nije hteo da govori mnogo o tome da li će i sledeće godine biti u Evropi.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading