Kataklizma Denvera na kraju sezone? JOKIĆ OD LETA MENJA SREDINU!

Autor:

Sport

28.03.2018

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi klubovi u NBA ligi koji ostanu bez plasmana u plej-of uglavnom prave velike rokade na kraju sezone, što svojom, što zaslugom samih igrača koji žele da pređu u klub sa većim takmičarskim ambicijama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jokić bi mogao da promeni sredinu naredne sezone

Blizu takvog scenarija je i Denver našeg Nikole Jokića, koji je većim delom sezone držao poziciju koja vodi u plej-of, ali sada se nalaze ispod praga koji vodi u doigravanje.

Nekadašnji igrač današnjeg Mega Bemaksa ulazi u poslednju godinu ugovora koji je potpisao kao ruki, kada ga je Denver 2014. godine izabrao kao 41. pika druge runde Drafta i već smo pisali da, na osnovu pravila o "seleri-kepu", Nagetsi mogu da mu ponude 146.000.000 dolara i ugovor na pet godina. 

Međutim, u sredu je portal "The Athletic" objavio tekst o budućim trejdovima u kojem navodi da je u Koloradu veoma "zanimljivo" i da bi Jokić, bez dileme prvi igrač tima, mogao da postane slobodan agent već na kraju sezone. 

Nagetsi razmišljaju da Nikola bude takozvani "restricted free agent", što znači da Denver ima pravo da izjednači ponudu bilo koje franšize i zadrži ga ukoliko to poželi. 

Ekipa Majka Melouna teško će uspeti da izbori plej-of, ali je očigledno čeka nekoliko burnih meseci između dve sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading