ALIMPIJEVIĆ POHVALIO IGRAČE ZVEZDE: Zbog ovoga je košarka divna igra

Autor:

Sport

30.03.2018

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević izjavio je da zadovoljan igrom svog tima i pored poraza od Reala 82:79 u meču pretposlednjeg, 29.kola Evrolige.

RepublikaFoto: kkcrvenazvezda.rs
Alimpijević je bio zadovoljan i pored poraza od Reala

- Zbog ovoga je košarka divna igra. Mi smo u prvoj utakmici imali sreću i rešili smo meč trojkom u poslednjoj sekundi, sada je to bio Real. Igrali smo dve utakmice sa njima na jednu loptu. Naša ideja je bila da se načastan i pošten nači oprostimo od svojih navijača. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, ne obazirući se na to ko nam fali, kao i oni. Real je imao mnogo više motiva, ali mislim da smo izvukli iz sebe ono što je najvažnije, a to je da smo odigrali ovu utakmicu borbeno, da se sportski pobijemo -rekao je trener Zvezde.

Real je do pobede stigao trojkom Dončića u poslednjoj sekundi.

- Ništa ne zameram Dobriću, odigrao je dobru odbranu. Luka Dončić je zato veliki igrač, jer pogađa ovakve šuteve. Mi smo ga jurili celu utakmicu, a na kraju je imao snage da postigne ovakav šut. Mislite da ste ga nešto zaustavili, a onda pobledate statistiku na kraju i vidite da je dao 24 poena, imao devet skokova, a na njemu je napravljeno 10 faulova. Zaista odličan igrač, odličan tim, želim im sve najbolje u nastavku sezone. Mom timu čestitam na ovakvoj utakmici, jer nam je to jako važno za utakmicu u ponedeljak - rekao je Alimpijević.


On je analizirao dosadašnji tok sezone u Evroligi. 

- Da bi sezona bila uspešna, moramo da osvojimo ABA ligu. To je prva stvar, da budem jasan. Izuzetno sam zadovoljan sa ovih 11 pobeda. Mi celu sezonu idemo gore-dole, što je normalno u prvoj godini ciklusa. Ono za čim ja žalim je što mislim da smo mogli da imamo još više ovakvih fajterskih utakmica na jednu loptu, jer svi dobijamo u njima. Neko će reći težak i dramatičan poraz, ali naterati Real na jedan šut, mislim da je to sjajna stvar. Za tim žalim. Kad podvučemo crtu, izuzetno sam zadovoljan učinjenim u Evroligi - rekao je trener Zvezde.

Pero Antić je meč posmatrao sa tribina.

- On je čizmu nosio da ne bi zglob dolazio u konakt sa bilo čim. Danas je petak, sutra je subota. Razgovaraću sa lekarskim osobljem, pa ćemo videti - istakao je trener Zvezde.

On je ponovio da je prioritet osvajanje ABA lige, kao i da se ekipa okreće Mornaru, u trećem polufinalnom meču regionalnog takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading