EPSKI RASPAD CEDEVITE: Budućnost u svom prvom finalu, Popović heroj iz senke

Autor:

Sport

01.04.2018

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Budućnosti su prvi finalisti ABA lige! U majstorici polufinala plej-ofa, "đetići" su na svom terenu bili bolji od Cedevite - 72:57.

RepublikaFoto: ABA-liga

Hrvatski tim je tokom tri četvrtine meča bio bolji rival, ali... Igra gostiju bukvalno se raspala za svega nekoliko minuta. Nisu uspeli da prelome susret, imali su osam poena prednosti i nekoliko napada, a onda je sve krenulo loše po goste.

Budućnost je počela da igra odlično. Popović je sa četiri lične greške bio sjajan u odbrani, ukrao je loptu Nikolsu, uhvatio nekoliko skokova, ali i pogodio dve trojke i ulaz koji su možda i rešili pitanje pobednika.

 

 

Atmosfera u punoj "Morači" je bila sjajna, trener domaćih Aleksandar Džikić u nekoliko navrata tražio je od navijača još bučniju podršku. Sam početak utakmice nije obećavao. Kao da su i jedni i drugi imali okove na rukama. Važnost meča paralisala je oba tima. Cedevita je prva došla do igre, ali nije do kraja jasno kako je iskusni trener kao što je Zdovc dozvolio da se sve tako brzo raspadne.

Najbolji u redovima Budućnosti bio je heroj iz senke Petar Popović (14 poena), dok je goste iz Zagreba predvodio Ukić sa 12 poena. 

RepublikaFoto: ABA-liga

Zanimljivo, najbolji pojedinac Cedevite ove sezone, Nikols postigao je samo sedam poena, potpuno je podbacio Amerikanac za kojeg je Džikić rekao je najkvaliteniji igrač lige. 

Od kada se igra ABA lige, ovo je prvi put da će se "đetići" naći u finalu. Džikićevim momcima ostaje da sačekaju Crvenu zvezdu ili Mornar i spreme se najbolje moguće za borbu za prsten, ali i Evroligu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading