PARTIZAN POBEDOM ZAPOČEO POHOD KA ODBRANI TROFEJA! Igokea nije mogla da ponovi iznenađenje u Areni!

Autor:

Sport

17.04.2024

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana slavili su u prvom meču četvrtfinala plej-ofa regionalne lige nad Igokeom u Areni sa 94:85.

PARTIZAN POBEDOM ZAPOČEO POHOD KA ODBRANI TROFEJA! Igokea nije mogla da ponovi iznenađenje u Areni!

Foto: Starsport

Dala je Igokea sve od sebe da proba da ponovi ono veče iz novembra kada je Mudi košem u poslednjoj sekundi doneo pobedu timu Vlade Jovanovića u Areni, ali večeras tako nešto nije moglo da se desi.

KK PARTIZAN - KK IGOKEA 94:85

(27:23, 27:22, 17:16, 23:24)

 

 

Iako su crno-beli ušli u meč pomalo nervozno, krajem prve četvrtine uhvatili su ritam i zaigrali malo bolje. Fenomenalni Nakić bio je dvocifren već tada i održavao je rezultatski egal. Ipak, ponovo je faktor "X" crno-belih bio Džejlen Smit koji posle Valensije nastavlja da pruža odlične partije i na domaćoj sceni. Iskočio je sa energijom u prvom poluvremenu i šutirao trojke 4/4. On i Naneli bili su najzaslužniji za +9 crno-belih na velikoj pauzi.

Slabo su domaći ušli u drugo poluvreme, dozvolili su timu iz Laktaša da se brzo približi, ali to je bilo to. Smit je pogodio za tri još jednom, a onda je usledila serija od 13:0 kojom su crno-beli potpuno slomili rivala. Nije se Igokea predavala, pokušavala je u poslednjoj četvrtini da se vrati u meč u više navrata, ali su tada "iskočili" i Panter i Ledej, te osigurali uspešan početak pohoda na odbranu trofeja regionalne lige.

Najefikasniji kod Partizana na kraju bio je Kevin Panter koji je na kraju ubacio neke poene i završio susret sa njih 18, dok je Ledej na sličan način ubacio 16. 

Fenomenalni Nakić dominirao je u Igokei sa 21 poenom, dok je četiri manje ubacio Karmajkl.

Revanš meč je na programu za četiri dana u Laktašima.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

10. minut - Bošković je pogodio sa poludistance i to bi bilo to.

9. minut - Zek Ledej pogađa trojku da stavi tačku na pitanje pobednika.

8. minut - Panter je pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja, ali Igokea to nije iskoristila na drugoj strani. Kapiten Partizana je promašio i otvorenu trojku, ali je na ofanzivnom skoku Smailagić. Isti igrač napravio je faul nad Karmajklom i dozvolio mu 2+1 situaciju koju je on iskoristio.

7. minut - Ne želi da se preda Igokea! Filipović pogađa i trojku, te vraća Igokeu na -10.

6. minut - Aleksa Avramović je pogodio dva od tri penala nakon što je fauliran na šutu za tri, a odlični Filipović je vezao četiri poena.

Republika

Foto: Starsport

KK Partizan

5. minut - Karmajkl je još jednom poentirao, a Jošilo je poslao Ledeja na liniju penala odakle Amerikanac ne greši.

4. minut - Panter je pocepao mrežicu za svoj 17. poen i tajm aut Vlade Jovanovića. Karmajkl je nakon nezgodnog pada uspeo da pogodi za dva.

3. minut - Kevin Panter pogodio je oba slobodna bacanja. Čini se da crno-beli konačno "slamaju" rivala, Smailagić ponovo poentira iz reketa za +16.

2. minut - Nakić je upisao 21. poen nakon sjajnog ofanzivnog skoka. Igokea je na jednocifrenom minusu posle dužeg vremena. Zek Ledej pogađa veoma važnu 11. trojku za crno-bele iz 17. pokušaja.

1. minut - Ponjitka je zakucao pod faulom sjajno.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Republika

Foto: Starsport

Partizan - Igokea

10. minut - Kondić je pogodio trojku, Ledej karakteristično sa jedne ruke, ali ne može Partizan bez primanja poena sa zvukom sirene - Kondić je ponovo pogodio za 71:61.

9. minut - Naneli je iskoristio poslednji "mali" faul za crno-bele, a Smailagić je poentirao za dva na drugoj strani.

8. minut - Jošilo je poentirao pod faulom. Ipak je promašio dodatno slobodno bacanje, kao i Kaboklo zakucavanje u narednom napadu.

7. minut - Odličan je u odbrani, pa u napadu Smailagić koji odvodi crno-bele na najvećih +12. Kevin Panter pogađa dalekometnu trojku kao kap. Serija Partizana je 13:0.

6. minut - Sjajni Smit ponovo odlično igra u odbrani i dobija ovacije navijača.

Republika

Foto: Starsport

Partizan - Igokea

5. minut - Partizan je u seriji od 8:0 nakon kontre u kojoj je zakucao Naneli i trojke Pantera.

4. minut - Igokea nije iskoristila četiri napada za redom, a ni Panter nije pogodio za dva na isteku ovog minuta.

3. minut - Jošilo je pogodio za dva, Smit je izgubio loptu, pa je Nakić zicerom naterao Obradovića da brzo zove tajm aut u drugom poluvremenu. Evo dobre reakcije, sjajni Smit je ponovo pogodio trojku.

2. minut - Potpuni "karambol" na defanzivnom skoku Igokee. Posle velike borbe lopta je pripala Naneliju koji je ipak promašio trojku.

1. minut - Jeremić je pogodio trojku sa zvukom sirene.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

 

 

10. minut - Karmajkl je ostao usamljen u reketu i naslonio loptu na tablu. Raspoloženi Kaboklo je uzvratio lepim okretom i poenima, ali ponovo Igokea pogađa uz zvuk sirene preko Nakića za kraj poluvremena. 54:45

9. minut - Prelepa akcija Partizana krunisana je trojkom Nanelija u poslednjoj sekundi napada. Kaboklo se lepo snašao i iskoristio priliku koja mu se ukazala pogodivši zicer.

8. minut - Dobro je reagovala Igokea iz tajm auta i poentirala preko Filipovića. Odlični Smailagić se snašao dobro na ofanzivnom skoku i popravio, ali je Jeremić ostao usamljen i spakovao trojku domaćima. 

7. minut - Džejlen Smit pogađa i treću trojku!

6. minuta - Milovanović je pogodio trojku, ali odlično nastavlja Panter upisavši asistenciju za Kabokla koji je na zakucavanju.

Republika

Foto: Starsport

Partizan - Igokea

5. minut - Evo dobre sekvence crno-belih koji su preko kapitena vezali pet poena.

4. minut - Fenomenalni Smit je pogodio još jednu trojku! Filipović, Pa Panter precizni su sa poludistance.

3. minut - Smit je dobro reagovao iz tajm auta i pogodio trojku. Sudije su dugo gledale da li je blokada Koprivice kasnila, ali su na kraju dosudili silaznu putanju i dodelili poene Igokei.

2. minut - Dva zicera je promašio Partizan, prvo Kaboklo, a potom Naneli. Nakić to ponovo kažnjava i pogađa trojku za vođstvo gostiju.

1. minut - Smit je promašio trojku na isteku napada, ali je Bošković na drugoj strani pogodio.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Koprivica je pogodio oba slobodna bacanja. Naneli konačno pogađa trojku za crno-bele, ali je Jošilo uzvratio sa poludistance sa zvukom sirene za kraj prve četvrtine. 27:23

9. minut - Kevin Panter je pogodio dva penala, a nakon ukradene lopte Smita poentirao je Koprivica. Sjajni Nakić je posle novog pogotka prvi dvocifreni igrač na meču.

8. minut - Odlični Nakić donosi prvo vođstvo Igosima, ali Ledej vraća prevagu na stranu crno-belih. Potom Bošković poentira posle lepe kombinacije. Brzo se igra.

7. minut - Nakić je pogodio za dva, a Smit promašio sa poludistance na drugoj strani.

6. minut - Nakić popravlja promašaj Jeremića, ali Partizan ponovo ima 2+1 preko Kaminskog. Amerikanac je promašio dodatno slobodno bacanje.

5. minut - Naneli je pogodio za dva uz faul, a potom je precizan i sa penala. Karmajkl je polovičan sa linije slobodnih bacanja, a Ledej pogađa za dva.

4. minut - "Air Zek Ledej" je doleteo na promašaj Avramovića i vratio loptu u koš, a Jeremić je pogodio prvu trojku za goste.

3. minut - Karmajkl je zakucao u kontri, a vrlo lepo je uzvratio Ponjitka.

2. minut - Nakić postiže prve poene za Igokeu.

1. minut - Avramović je otvorio susret lakim poenima, a onda je Kaminski pogodio trojku.

POČEO JE MEČ

PRE UTAKMICE

18:00 - Ove sezone je Igokea već uspela da iznenadi crno-bele u Jadranskoj ligi u Areni, tada je tim iz Laktaša slavio poenima Mudija u poslednjim sekundama sa 91:89.

17:30 - Podsetimo, crno-beli će na otvaranju plej-of serije AdmiralBet ABA lige biti oslabljeni neigranjem Pi-Džej Doužera.

UVOD

Košarkaši Partizana okreću se domaćim obavezama. Izabranici Željka Obradovića zbog svojih grešaka u završnicama više utakmica nisu uspeli da se plasiraju u plej-in Evrolige, pa će sada morati da se okrenu isključivo odbrani titule u AdmiralBet ABA ligi, a onda da krenu i po trofej u Košarkaškoj ligi Srbije, koju nisu igrali dve sezone. Upravo to je, pred večerašnji prvi četvrtfinalni duel sa Igokeom, najavio najtrofejniji trener u Evropi, konstatujuči da je Jadranska liga sada jedina u mislima.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

Da, imali smo par dana da pripremimo tu seriju protiv Igokee i to je ono najbitnije. Razmišljamo samo o njima, znamo kako izgleda plej-of, da motivacija svih timova i igrača je na drugom nivou i da podignemo našu, protiv tima koji nas je iznenadio. Pobedili su nas u Beogradu, to znači da moramo da pristupimo ozbiljno. Ponavljam, plej-of je izuzetno zanimljivo takmičenje, svi dolaze sa motivacijom i uvek je to prva stvar. Mislim da je ekipa odradila ovih par treninga, danas imamo još jedan i nadam se da ćemo spremni početi - rekao je Obradović.

On je otkrio da je atmosfera u timu dobra, da rade na nivou koji je normalan za ovaj period godine. Međutim, neće svi igrači biti spremni da izađu na megdan timu iz Laktaša.

Republika

Foto: Starsport

Bez Doužera večeras

Isto kao i pred poslednju utakmicu, samo Pi-Džej Doužer ne trenira, svi ostali su tu - kazao je Žoc.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading