ŠOK! NBA LIGA VEČNO SUSPENDOVALA BRATA JOKIĆEVOG SAIGRAČA! Nedozvoljeno se kladio na svoj tim!

Autor:

Sport

17.04.2024

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema mesta ovome kod sportista.

ŠOK! NBA LIGA VEČNO SUSPENDOVALA BRATA JOKIĆEVOG SAIGRAČA! Nedozvoljeno se kladio na svoj tim!

Foto: Vikipedija

Pozajmljeni košarkaš Toronto Raptorsa, Džontaj Porter, nedavno je dobio doživotnu zabranu igranja u NBA ligi, a razlog za ovu najstrožu kaznu bio je otkriven u njegovim aktivnostima van terena. Kako je saopšteno iz NBA lige, Amerikanac je otkrio poverljive informacije sportskim kladioničarima, što je dovelo do toga da mu bude izrečena najveća i najstroža moguća kazna. Ova situacija je šokirala mnoge ljubitelje košarke i pokrenula brojne rasprave o posledicama koje ovakvo ponašanje može imati na integritet sporta.


Prema saopštenju NBA lige, istraga je otkrila da je Džontaj Porter postavio čak 13 opklada na tamošnje utakmice koristeći nalog saradnika, a ove aktivnosti su se odvijale u periodu od januara do marta. Ova saznanja su izazvala ogorčenje među ljubiteljima košarke, ali su takođe istakla važnost rigoroznih mera i nadzora nad sportskim klađenjem kako bi se očuvala čast i integritet takmičenja.
Džontaj Porter je bio deo ekipe Toronto Raptorsa, čiji je trener srpski stručnjak Darko Rajaković, dok je zanimljiva činjenica i to da je Džontaj rođeni brat Majkla Portera Džuniora, koji igra u Denveru sa srpskim košarkašem Nikolom Jokićem.

Ovakav slučaj takođe je pokrenuo diskusiju o merama koje treba preduzeti kako bi se sprečile slične situacije u budućnosti i ojačao nadzor nad aktivnostima sportskog klađenja među sportistima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading