DOBRIĆ NOVI Zvezdin snajper

Sport

04.04.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usled promene velikog broja košarkaša na početku sezone, navijači Crvene zvezde plašili su se da crveno-beli neće imati lidera na terenu. U međuvremenu nametnuo se veliki broj kvalitetnih igrača, ali u istinskog heroja izrastao je Ognjen Dobrić (23)!

RepublikaFoto: Starsport
19 poena dao Dobrić protiv Mornara u majstorici

Po prirodi vrlo tih i povučen, Dobrić je pridobio simpatije zbog izrazitog ratničkog mentaliteta, a kako je vreme odmicalo, postao je i prvi snajperista tima sa Malog Kalemegdana. Ubojitim šutom razbio je Mornar (88:69) u odlučujućoj utakmici polufinala ABA lige i samim tim odveo Zvezdu u finale, gde će se boriti za još četvrtu titulu na Jadranu.

PREPOZNAO LOPOVA

Malo ko je očekivao da bi baš Ognjen mogao da postane izvanredan šuter, ali ga je na vreme prepoznao Milan Gurović, koji je otkrio da je Dobrić nekada bio poznat kao Gvozden zbog izuzetno tvrde ruke i slabog procenta šuta.

- Kažu lopov lopova oseti u autobusu, tako sam i ja recimo prepoznao Gudurića da može da bude dobar igrač ili sada Dobrića. Kad sam došao u FMP za prvog trenera, saigrači su Ognjena zvali Gvozden. Ja rekoh: "Momci, što Gvozden?" Oni meni: "Polako, treneru, sami ćete videti!" Mi na treningu, on "er bol" (promaši celu konstrukciju koša, prim. aut.) jedan, drugi - svaku petu ubaci. Ja rekoh: "Sine, sad znam zbog čega te zovu Gvozden! Sedam odsto za tri, ja to nisam video u životu. Kako misliš da napreduješ?" On kao: "Pa ne znam." Evo ja ću ti reći... On stvarno ima jednu crtu u sebi, veliki je radnik, ima radnu etiku, dobro je dete... Nekoliko puta smo se šalili, za zeta da ga uzmeš. Stvarno, jedno divno stvorenje. Baš mi je drago da je tu, svojim radom je zaslužio - rekao nam je Gurović.

RepublikaFoto: Starsport
I PUCA I KUCA: Ognjen Dobrić

NAPAD NA TITULU

Sam Dobrić bio je vrlo skroman posle pobede nad timom iz Bara. Drago mu je bilo što je pomogao Zvezdi da dođe do pobede, a već je u potpunosti koncentrisan na mečeve sa Budućnošću, koja ih čeka u finalnim duelima.

- Potrefilo se da ja ubacim neke poene. Znači mi naravno za samopouzdanje, ali na kraju krajeva je najbitnije kako tim izgleda. Uvek sam fokusiran kako da pomognem timu. Sada nam sledi finale protiv odličnog protivnika iz Podgorice. Ne bežimo od našeg cilja, svima je poznat - nova titula. Ako to želimo da ostvarimo, potrebno je da nastavimo da igramo sa velikom energijom na parketu - rekao je Dobrić.

TERMINI FINALA

Crvena zvezda - Budućnost 

9. april
Crvena zvezda - Budućnost 10. april
Budućnost - Crvena zvezda 12. april
* Budućnost - Crvena zvezda 13. april
* Crvena zvezda - Budućnost 15. april
* Ako bude potrebno

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading