VREME NIJE ISTEKLO... NA DANAŠNJI DATUM GROBARI SU PLAKALI OD SREĆE, ALI I OD TUGE: Evo zašto je 25. april značajan za sve navijače Partizana (VIDEO)

Autor:

Sport

25.04.2024

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kecmaan - ideeee, ide trojka..."

VREME NIJE ISTEKLO... NA DANAŠNJI DATUM GROBARI SU PLAKALI OD SREĆE, ALI I OD TUGE: Evo zašto je 25. april značajan za sve navijače Partizana (VIDEO)

Foto: Vikipedija

Tačno 15 godina već je prošlo od čuvenog "Vreme nije isteklo"... Sigurni smo da nema obožavaoca košarke koji ne zna šta je usledilo nakon ovih reči. "Bogdanović za titulu" - glasile su reči Edina Avdića samo nekoliko sekundi pre nego što je Dušan Kecman "isprskao hladnim tušem" celu zagrebačku dvoranu i stručni štab Cibone koji je već slavio titulu na terenu. Famoznih 0,6 sekundi dogodilo se 25. aprila 2010. godine kada je Kecman trojkom doneo četvrti trofej regionalne lige u nizu crno-belima.

Te sezone su crno-beli stigli i do završnog turnira Evrolige u Parizu, a Kecman je u Tel Avivu odigrao možda i partiju života u velikom peokretu protiv Makabija, ali će bez ikakve sumnje koš iz Zagreba ostati prva asocijacija na "Dušana silnog", kako su ga navijači tada prozvali.

Bio je to jedan od najlepših datuma za Partizan sve dok se nakon četiri godine nije pretvorio u košmarni. Igralo se polufinale ABA 2014. kada je "parni valjak" pod palicom Duleta Vujoševića dočekao Cedevitu u Areni. Izgledalo je kao da će domaći tim odneti pobedu, ali je Nolan Smit pogodio čuvenu trojku i odveo Zagrepčane u finale, a ostavio grobare u neverici.

Ipak, današnji datum danas ponovo ima status "srećnog" za navijače Partizana od prošle godine. Naime, crno-beli su 25. aprila 2023. odigrali prvi meč plej-of serije Evrolige protiv Real Madrida. A šta se tamo desilo verujemo da je svima poznato... Kevin Panter, kapiten Partizana, pogodio je trojku za pobedu na samom isteku meča. Usledio je revanš meč na istom mestu i još ubedljivija pobeda, a o onom kasnije se ne priča...

Verujemo da ova tri momenta u svim grobarima bude mnoge emocije...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading