DILEME NEMA: Nekadašnji košarkaš Zvezde zasluženo prigrlio vrednu nagradu - od njega boljeg nema!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.04.2024

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

zajednički uspešno koračaju ka novoj evropskoj kruni.

DILEME NEMA: Nekadašnji košarkaš Zvezde zasluženo prigrlio vrednu nagradu - od njega boljeg nema!

Foto: Euroleague.net

Zvanični šampioni Evrope, košarkaši madridskog Reala suvereno koračaju ka novom Fajnal-foru Evrolige. Nakon prva dva susreta plej-of dvoboja protiv Baskonije, imaju prednost od 2:0 i čini se da ih teško puleni trenera Duška Ivanovića mogu zaustaviti u seriji.

Argentinski košarkaš Fakundo Kampaco pokazao je izuzetnu igru u drugoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Evrolige, vodeći kraljevski klub do pobede nad Baskonijom rezultatom 101:90.

Kampaco je za samo 27 minuta provedenih na terenu postigao impresivnih 24 poena, uz sedam asistencija i četiri skoka, što mu je donelo indeks korisnosti od 33. Njegov neosporni talenat i dominacija na terenu zasluženo su ga doveli do titule najkorisnijeg igrača drugih mečeva četvrfinala Evrolige.

Foto: Starsport

Crveno-beli dres je nosio samo nekoliko meseci, ali je ostavio dubok trag - Fakundo Kampaco

 

Kostas Slukas iz Panatinaikosa takođe je ostvario izvanredan učinak, predvodeći svoj tim do pobede nad izraelskim Makabijem iz Tel Aviva rezultatom 95:79, izjednačivši seriju na 1:1. Slukas je sakupio 28 indeksnih poena zahvaljujući svojih 29 poena i impresivnim procentima šuta, demonstrirajući svoju izuzetnu igračku sposobnost.

U porazu od Real Madrida istakao se i nekadašnji košarkaš beogradskog Partizana Vanja Marinković koji je u dresu Baskonije ostvario zapažen učinak od 20 poena, četiri asistencije i dva skoka.

Matijas Lesor iz Panatinaikosa, Kodi Miler Mekintajer iz Baskonije i Džabari Parker iz Barselone zaokružuju listu najboljih u drugim utakmicama četvrtfinala, svaki sa indeksom od 22. Njihov doprinos svojim timovima doprineo je uzbudljivim utakmicama i obezbedio im značajnu ulogu u plej-ofu Evrolige.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading