(VIDEO) Katedra košarke profesora Jokića: SRBIN DOVEO DENVER NA PRAG PLEJ-OFA, Klipersi se okreću narednoj sezoni

Autor:

Sport

07.04.2018

22:01 >> 07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denver Nagetsa su savladali Los Anđeles Kliperse na gostovanju lakše nego što su i sami očekivali 134:115, a centar tima iz Kolorada Nikola Jokić bio je posebno nadahnut, pošto je upisao tripl-dabl sa 23 poena, uz po 11 skokova i asistencija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jokić diriguje igrom Denvera

Denver je došao na poziciju koja vodi u plej-of ove sezone, izjednačivši se po broju pobeda sa Minesotom, ali i Oklahomom i San Antonijom, uz ogradu da druga dva tima imaju i po meč manje.

Nagetsi su napadački bili vrlo raspoloženi, pa su u svakoj od četvrtina ubacivali barem po 33 poena, a to je bio ritam koji Klipersi nisu mogli da održavaju.

 

 

Tim Majkla Melouna imao je u Bartonu (31 poen) i Jokiću (23 p, 11 as, 11 skokova) tandem koga ni jači timovi ne bi bili kadri da zaustave.

Na poluvremenu su Nagetsi imali prednost 66:58, ali se dalo primetiti da u potpunosti drže sve segmente igre pod kontrolom, za šta je naš Nikola Jokić bio gotovo najzaslužniji.

 

 

U nastavku su igrači Denvera zaigrali još čvršće u odbrani, sa podjednako dobrom igrom u ofanzivi, pa tim Doka Riversa nije imao čemu da se nada - 115:134 glasio je krajnji rezultat.

 

 

Vredi pomenuti da je naš Boban Marjanović za Kliperse proveo 9 minuta na parketu i ubacio isto toliko poena, dok je najbolji bio Lu VIlijams sa 24 poena.

Denver na dva kola pre kraja deli sedmo mesto na zapadu sa skorom 45-35, dok su Klipersi sa 42-38 izgubili i teoretske šanse za doigravanje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading