Na pomolu promene termina u KLS i ABA ligi?

Autor:

Sport

11.04.2018

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu su se sastali predstavnici svih klubova koji se takmiče u košarkaškoj Super ligi, kako bi se ugovorili uslovi i budući odnosi sa ABA ligom.

RepublikaFoto: kls.rs
Na pomolu važne promene u KLS

Tako je prvi čovek KK Dinamik Velibor Jojić izjavio da bi osvajanje prvog mesta u KLS domaćoj ligi trebalo da automatski donosi plasman u ABA 2 ligu.

Predstavnik Metalca Duško Đukanović imao je dosta opservacija, na koje je replicirao predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović, koji se bavio tematikom zamene termina domaćeg i regionalnog takmičenja.

Jedan od najzanimljivih predloga koji se mogao čuti na sastanku jeste da bi ABA liga i domaće prvenstvo trebalo da zamene termine igranja, pa bi takmičenje na Jadranu moglo da počne nakon što se okonča šampionat u Srbiji od 12 klubova. Ovo bi moglo više da odgovara klubovima koji igraju evropska takmičenja, kako ne bi paralelno sa Evroligom i Evrokupom bili važni mečevi u ABA ligi.

Dinamik i Mladost dobili su dozvolu da igraju u dvoranama u kojima su igrali KLS, na Dorćolu odnosno u Vizuri u Zemunu. Poznato je da će Mega Bemaks umesto u Sremskoj Mitrovici igrati u "Mega fektoriju" u naselju Braće Jerković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading