ABA liga sa tri predstavnika u Evrokupu

Autor:

Sport

13.04.2018

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Regionalna ABA liga i sledeće sezone imaće tri predstavnika u Evrokupu, saopšteno je posle sastanka Borda ovog takmičenja u Istanbulu.

RepublikaFoto: ABA liga
Ilustracija: Foto

Na osnovu plasmana mesto u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju obezbedili su poraženi finalista plej-ofa, Cedevita i Mornar. Jednu od dve specijalmne pozivnice mogao bi da dobije Partizan.

Na sastanku u Istanbulu tema je bila budućnost Evrokupa i potencijalna još veća prohodnost prema Evroligi. Trenutno samo šampion ima garantovano mesto u elitnom takmičenju.

Evrokup će i sledeće sezone imati 24 kluba, a dva mesta rezervisana su za najbolje ekipe FIBA Lige šampiona. U polufinalu završnog turnira sastaće se Ludvigsburg - Monako i Mursija - AEK, a ovo je deo "piramidalnog" koncepta, koji je Evroliga nedavno predložila FIBA.

Turski mediji navode da će se posle godinu dana pauze u Evrokup vratiti Galatasaraj, osvajač ovog takmičenja 2017. koji je trenutno tek deseti u prvenstvu Turske.

Pored ABA lige po tri predstavnika u Evrokupu imaće Rusija i Španija, po dva kluba dolaze iz Francuske, Nemačke, Italije i Turske, a po jednog daju Grčka, Litvanija i Poljska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading