Upoznajte rumunskog diva koji sanja NBA ligu

Autor:

Sport

18.04.2018

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rumunski div 19-godišnji Robert Bobročki visok je 231 centimetar i sanja da jednog dana zaigra u NBA ligi.

RepublikaFoto: twitter.com/topnbafacts
Robert Borbočki

Američki stručnjaci su ga primetili pre nekoliko godina i odveli u Ameriku. Rođen je u Aranu a već sa osam godina je bio u centru pažnje jer je već tada prerastao majku Brunhildu (188) - inače bivšu odbojkašicu i rukometašicu. Sa napunih dvanaest bio iste visine kao otac Zigmond (218), koji se takođe profesionalno bavio košarkom. 

Tokom većeg dela života bio je podvrgavan medicinskim testiranjima i ispitivanjima. Sumnjalo se da pati od hormonskog poremećaja, ali se na kraju ipak ispostavilo da je za njegovu visinu jednostavno zaslužna genetika.

Po dolasku u Ohajo postao je zvezda i pre nego što je odigrao svoj prvi meč za ovu srednju školu. U januaru prošle godine preselio se u obližnju akademiju "Grand River", ali i ima velikih problema sa motorikom, odnosno nemogućnosti da nabaci dovoljan broj kilograma kako bi mogao da isprati svoju visinu. 

Bobročki je najviši evropski igrač u ovom trenutku, dok je od njega viši samo Pol Sturdžis (234), danas zvezda Harlem Globtrotersa. Inače, nosi broj patika 57. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading