BRUKA: Ukradene patike i dres Radivoja Koraća

Autor:

Sport

20.04.2018

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I to je moguće... Bogata riznica OKK Beograda doživela je veliki udarac. Nepoznato lice je iz prostorija kluba ukralo patike i dres legendarnog Radivoja Koraća.

RepublikaFoto: wikipedia.org

Kako javlja Blicsport dres u kojem je Radivoj Korać, jedan od najvećih košarkaša u istoriji Jugoslavije, poslednji put nastupio kao i patike sa te utakmice nestali su.

-  Nama je to nestalo od 2015. do 2017. godine, kada smo se selili sa jedne na drugu, a zatim i na treću lokaciju na kojoj smo sada. To nije ukradeno iz prostorija našeg kluba, već nam je pri seljenju to neko uzeo - rekao je prvi čovek kluba Vlade Đurović.

RepublikaFoto: Starsport

On je objasnio kako se sve dogodilo.

-  Mi smo se prvo iz “Pionira”, u kojem smo imali svoje prostorije, selili, zatim smo imali sedište u Braći Krsmanović, a onda smo stvari, pre nego što smo se doselili u Zdravka Čelara, ostavili u jednom kafiću koji je u vlasništvu Dejana Dimitrijevića, bivšeg direktora našeg kluba. Po ulasku u sadašnje prostorije napravili smo popis stvari i utvrdili da je sve tu osim već pomenutog dresa i patika. Tu je levica koja je izlivena u bronzi, pehari koje je 1963. osvojio OKK Beograd, ali ne i patike i dres koje je Korać nosio u reprezentaciji.

Iz OKK Beograda ne žele da upiru prstom.

 - Ne možemo da znamo ko je to uradio jer smo mi dresove pozajmljivali i za snimanje određenih filmova, pa je to nama vraćeno, ali želeo bih da zamolim ljude da nam vrate to. To su stvari koje su deo istorije i bilo bi lepo da nam se to vrati u vlasništvo - zaključio je Đurović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading