Evroliga renovirala terena na Malom Kalemegdanu, ČOVIĆ I KECMAN SE ZAHVALILI U IME SVOJIH KLUBOVA!

Autor:

Sport

28.04.2018

11:55 >> 13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evroliga je u sklopu najave završnog turnira elitnog takmičenja u Beogradu odlučila da renovira čuvene košarkaške terene na Malom Kalemegdanu.

RepublikaFoto: Starsport
Evroliga uložila u obnovu terena

Pored terena za igru Evroliga je uložila i u obnavljanje tribina na Malom Kalemegdanu kao vid zaostavštine nakon održavanja finalnog turnira u beogradskoj "Štark areni" u maju ove godine.

- Nama je velika čast ovaj današnji dan, odnosno renoviranje ovih terena jer oni predstavljaju istoriju srpske i jugoslovenske košarke. Ovde je sve pokrenuto, zahvaljujući patrijarsima te košarke – gospodinu Nebojši Popoviću, Aleksandru Nikoliću, Raši Šaperu i Bori Stankoviću - rekao je Čović. 

- Negde ovde su njih četvorica rekli da ćemo biti prvaci sveta, i bili smo prvaci sveta. Naša košarka je neizbrisivo urezana u evropsku i svetsku košarku - dodao je prvi čovek Crvene zvezde i onda se dotakao uloge svog kluba u kompletnom projektu. 

RepublikaFoto: Starsport

- Što se tiče Crvene zvezde, naša misija je zapravo ispunjena time da je Evroliga došla sa svojim završim turnirom u Beograd, da se fan zona nalazi na ovim prekrasnim terenima i Zvezde i Partizana. Sve ovo bio je naš cilj, dok sada predstavlja podstrek za kompletan naš dalji rad. Zahvaljujemo se gradu Beogradu, vladi Republike Srbije, predsedniku Srbije i, naravno, gospodinu Đodiju Bartomeuu, kao i kompletnom menadžmentu takmičenja. Pokazali smo da smo strateški partner, odnosno da nisu novac ili, ne znam kakva, obećanja važnija. Kalemegdan i ovo mesto su zaista nešto nesvakidašnje, nešto čega i nema previše u Evropi i svetu, a Beograd je prvi po tome. 

RepublikaFoto: Starsport

Prisutnima se obratio i jedan od najboljih trenera svih vremena i član Kuće slavnih – Dušan Duda Ivković. 

- Sjajno je što se ovaj događaj održava u tvrđavi gde je Crvena zvezda deset puta osvajala titulu u ondašnjoj Jugoslaviji i gde je i Partizan igrao u komšiluku. To je na neki način temelj, koji su postavila i gospoda Borislav Stanković, Radomir Šaper, Nebojša Popović, zajedno sa našim idolom, nenadmašnim trenerom Aleksandrom Nikolićem - rekao je popularni Duda. 

RepublikaFoto: Starsport

Ispred crno-belih govorio je legendarni kapiten kluba iz Humske Dušan Kecman. 

- Hvala Evroligi na obnavljanju terena Zvezde i Partizana. Mislim da će Beograd za vreme Fajnal fora da živi i diše košarku. Sve to će biti podstrek mnogim novim klincima, da počnu da treniraju i bave se košarkom. Svi željno očekujemo početak turnira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading