(VIDEO) Bostonu "maraton" protiv Milvokija, VORIORSI OTVORILI POLUFINALE POBEDOM!

Autor:

Sport

29.04.2018

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Boston Seltiksa uspeli su da savladaju Milvoki Bakse u sedmoj utakmici prve runde doigravanja rezultatom 112:96, pa će se u polufinalu sastati sa Filadelfijom. U prvom meču polufinala Zapadne konferencije aktuelni prvaci, ekipa Golden Stejt Voriorsa bila bolja od Nju Orleansa.

RepublikaFoto: twitter.com/NBA
Rozir iz Bostina slavi prolaz u polufinale

Seltiksi su i bez dvojice najboljih igrača Kajrija Irvinga i Gordona Hejvorda uspeli na Istoku da dođu do druge runde plej-ofa nošeni dvojicom mladih igrača i jednim veteranom.

Udarni trio Milvokija su bili Kris Midlton sa 32, Erik Bledso sa 23 i Janis Adetokumbo sa 22 poena, dok je prevagu kod pobednika napravio Al Horford sa 26 poena i osam skokova, Teri Rozijer sa 26, te Džejson Tejtum sa 20 poena. 

Seltiksi su razliku počeli da stvaraju već u prvoj četvrtini kada je Džejson Tejtum pogodio slobodno bacanje na 15:15. Od tog trenutka tim iz Bostona je napravio seriju 15:2 i već do kraja prve deonice vodio sa 30:17. Adetokumbo je u drugoj četvrtini trojkom uspeo da približi Bakse na četiri poena razlike, Bledso na jedan posed, ali je Boston opet počeo da se odlepljuje i do poluvremena bio nadomak dvocifrene prednosti. 

Boston je meč prelomio sa dve vezane trojke Markusa Morisa i Džejsona Tejtuma na minut do kraja trećeg perioda kada su "Kelti" otišli na +16. 

Serija je za Milvoki već tu bila rešena, pa se "Grik frik" sa ekipom sada priprema za leto, a Boston za drugo kolo u kom ih čeka ozbiljno "naoštrena" ekipa Filadelfije.

A na Zapadu je startovala polufinalna serija između Golden Stejta i Nju Orleansa, koji su lako slavili protiv rivala u četvrtfinalnim serijama. U prvom susretu su Voriorsi deklasirali Pelikanse sa 123:101 i tako nastavili pohod ka velikom finalu i odbrani titule.

Ključni trenutak se dogodio kad je domaćin pred odlazak na odmor napravio nestvarnu seriju od 37:9, što se ispostavilo kao presudno za ovaj meč.

Ekipu Stiva Kera predvodio je Drejmond Grin, koji je zabeležio tripl-dabla - 16 poena, 15 skokova i 11 asistencija. Najefikasniji je bio Tompson sa 27 poena, dok je Kevin Durent upisao 26. 

Kod Pelikansa Entoni Dejvis je upisao 21 poen uz deset skokova, dok je Itvan Mur 15 postigao 15, a dvocifreni učinak imao je Džordan Krafor sa 14 poena. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading