OTVORENO: Zbog ovoga se desio sunovrat KK Partizan

Autor:

Sport

30.04.2018

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle duge dominacije, došli su problemi... KK Partizan jeste ove godine stigao do trofeja Kupa, ali crno-beli su trenutno daleko od kluba kakav su nekad bili. Dugogodišnji funkcioner tima iz Humske Dragan Todorić otvoreno je govorio o problemima.

 

RepublikaFoto: Starsport

On je objasnio šta se desilo sa Partizanom.

- Razlozi za finansijske probleme Partizana su veoma prosti. Mi smo godinama trošili više nego što smo zarađivali. Davali smo košarkašima ugovore koje nismo mogli da ispoštujemo i zato smo izgubili poverenje kod igrača i menadžera - rekao je Todorić za "Informer".

RepublikaFoto: Starsport

On je govorio i o načinu finansiranja.

- Ovo je praktično državni klub, pa nam je ranije neko uvek pomagao, razne državne firme. To je tako funkcionisalo do 2000. godine. Posle toga sve se promenilo. Vlade Divac i Predrag Danilović su dosta svog novca davali u klub i to nam je bilo dovoljno da budemo na nuli ili slabijem minusu, uz prodaju igrača svakog leta. Samo što to nije trajalo doveka… Od 2011. ušli smo u velike dugove. Nismo više imali novca, a ponašali smo se kao što smo navikli. S druge strane, nismo više prodavali ni igrače, pa nismo imali nikakvu zaradu.

 

Todorić je objasnio šta se promenilo.

- U poslednje dve godine poslujemo racionalnije. Zato i nemamo dobre rezultate, jer nismo u mogućnosti da mnogo plaćamo igrače. Sadašnja uprava na čelu sa predsednikom Ostojom Mijailovićem je veoma ambiciozna. Mnogo stvari je urađeno od njegovog dolaska i verujem da Partizan očekuju bolji dani.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading