AKCIJA ZA MALU PETRU: NBA zvezde i srpski sportisti u humanitarnoj akciji!

Autor:

Sport

03.05.2018

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiju je potresla priča o trogodišnjoj Petri Vještici, kojoj je dijagnostikovan tumor na mozgu, a čija operacija u Nemačkoj košta 170.000 evra. Akciji za prikupljanje novca odazvali su se mnogobrojni domaći sportisti, kao i jedna NBA zvezda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Heris i Marjanović u akciji za malu Petru

Tokom naredna tri dana putem internet aukcija moći ćete da kupite dresove NBA zvezda Los Anđeles Klipesa Tobajasa Herisa i Bobana Marjanovića, dres Zvezde Branka Lazića, a akciji su se priključili Vujadin Savić i Nemanja Matić.

Svi oni su uputili i lične poruke podrške Petri, kao i poruku svim ljudima dobre volje da se uključe u akciju i kupe dresove na internet aukcijama koje će trajati narednih pet dana, do utorka uveče.

- Želeo bih da pozovem sve da se masovno uključe u humanitarnu akciju, da licitiraju za patike koje sam lično potpisao i da pomognemo maloj Petri kojoj je hitno potrebno lečenje - rekao je Tobajas Heris igrač LA Klipersa i saigrač naših reprezentativaca Miloša Teodosića i Bobana Marjanovića koji su se takođe uključili u akciju.

Štoper Crvene zvezde Vujadin Savić je pozvao sve ljude dobre volje da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji.

- Pozivam sve ljude da se uključe u akciju kako bi što pre pomogli maloj Petri kojoj je potrebno lečenje u Nemačkoj, pridružite nam se da uradimo sve zajedno za život!

Jedan od najboljih srpskih fudbalera Nemanja Matić poslao je na aukciju svoj potpisani dres Mančester junajteda kako bi se skupilo što više novca za lečenje male Petre.

Petra je operisana oktobra 2017. godine, a trenutno je na hemioterapiji. Na žalost, operacijom nije izvučeno 20% tumora koji se uhvatio za moždano stablo takozvano "čvor života" gde su centri za disanje, rad srca, pritisak odnosno vitalne funkcije.

Petri možete pomoći i slanjem humanitarne SMS poruke sa brojem 472 na broj 3030, ili uplatom na sledeće brojeve računa koji su otvoreni namenski za Petrino lečenje:

Dinarski: 160-496165-46
Devizni: 00-540-0002586.3
IBAN broj: RS35160005400002586311

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading