USPEŠAN DEBI TOPIĆA: Crvena zvezda se revanširala Čačanima

Autor:

Sport

09.05.2018

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na svom terenu ekipu Borca 84:74 u derbi meču 8. kola grupe A Superlige Srbije.

RepublikaFoto: Starsport

Novi trener Zvezde Milenko Tepić debitovao je pobedom na klupi crveno-belih. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ognjen Dobrić sa 17 poena, dok je Dejan Davidovac dodao 16. U poraženom timu najbolji je bio Nemanja Todorović sa 20 poena.

Crveno-beli su uspeli da se revanširaju Borcu za poraz u Čačku 70:63, a ovim trijumfom Zvezda je preuzela prvo mesto na tabeli grupe A.

Borac je bolje ušao u meč, a gosti su poveli 10:2. Usledila je serija od 8:0 za ekipu Zvezde. U ekipi Zvezde u tim trenucima briljirali su Davidovac i Dobrić, a domaći su prvu četvrtinu rešili u svoju korist 20:18.

Dobrić i Davidovac su nastavili da pogađaju koš rivala i u drugoj četvrtini, a domaći su brzo stigli do 36:27. Međutim, Borac je stigao do 38:35. Zvezda je prvo poluvreme dobila 40:38.


Zvezda u nastavku nije uspevala da se odlepi, ali je imala vođstvo. Domaći su u poslednju četvrtinu ušli sa vođstvom od 61:56. Borac se potom u potpunosti vratio u meč, ali je Zvezda napravila seriju od 12:0 i praktično rešila pitanje pobednika. Zvezda je na kraju u penal završnici stigla do pobede od 84:74.

Mega je pobedila Mladost 125:67, a Zlatibor je bio bolji od Tamiša 89:83.


Crvena zvezda je prva na tabeli sa šest pobeda i dva poraza. Borac je drugi sa istim skorom, ali Zvezda ima bolji međusobni skor.

Borac će u narednom kolu dočekati ekipu Megu, a Crvena zvezda će gostovati Zlatiboru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading