Bertomeu: Zvezda u EL ako neko odustane!

Autor: Večernje novosti

Sport

12.05.2018

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu izjavio je u intervjuu za "Večernje novosti" da će Crvena zvezda biti pozvana da igra u najjačem klupskom košarkaškom takmičenju ukoliko neki od klubova naprasno odustanu od igranja.

RepublikaFoto: Tanjug
Bertomeu: Plan je proširenje Evrolige i Evrokupa u bližoj budućnosti

Posle punih 18 godina Srbija neće imati predstavnika u Evroligi, pošto je u finalu ABA lige Budućnost bila bolja od Crvene zvezde. Bertomeu, međutim, ne zatvara vrata Zvezdi, možda već i za narednu sezonu.

- Kao što znate, svih 16 licenci je podeljeno na jedan ili drugi način. Jedina šansa za Crvenu zvezdu je da bilo koji od 16 klubova napusti svoje mesto, što je trenutno malo verovatno .Na sastanku sa menadžmentom Budućnosti obavestili smo ih o svim zahtevima koje mora da ispuni svaki učesnik Evrolige. To je širok spektar kriterijuma, od strukture kluba, minimalnog budžeta, standarda dvorane, pravila finansijskog fer-pleja... - poručio je Bertomeu za "Novosti".

On je dodao i da postoje realne šanse da Partizan dobije specijalnu pozivnicu za nastup u Evrokupu naredne sezone.

- Jadranska liga ima tri direktna mesta u Evrokupu, ali pored toga postoje najmanje dve "vajld karte" koje će biti dodeljene pošto se svi zahtevi analiziraju. Partizan bi mogao da dobije jednu od njih, ali još je rano za priču o tome - kaže Đordi Bertomeu koji je govorio i o budućim planovima Evrolige. 

Ovo takmičenje će dogodine imati 18 klubova, a u planu je proširenje Evrokupa, od čega bi direktnu korist mogla da ima i ABA liga.

- Plan je jasan i mi ćemo u budućnosti preduzeti različite korake. Prvi kojim se bavimo je da uključimo Francusku i povećamo prisustvo Nemačke u Evroligi. Posle toga najviši prioriteti su Velika Britanija i Evrokup. Proširenje Evrokupa i Evrolige je definitivno nešto što razmatramo za blisku budućnosti - kaže Bertomeu za "Večernje novosti".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading