Crveno-beli spremni za F8 juniorske Evrolige

Autor:

Sport

16.05.2018

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juniori KK Crvena zvezda spremni su za završni turnir ANGT Evrolige, koji će biti odigran od četvrtka do nedelje u Beogradu.

RepublikaFoto: kkcrvenazvezda.rs
Juniori Zvezde jure evropsku titulu

Crveno-beli prvu utakmicu igraju u četvrtak od 15 časova protiv Huventuda. Svi mečevi u dvorani "Aleksandar Nikolić" ulaz na sve utakmice je slobodan. 

- Sam rad i obim rada na treninzima nas motiviše da sebi postavimo visoke ciljeve pred ovaj turnir. Sada, da li ćemo osvojiti ovaj turnir, ili igrati finale, ne mogu da kažem. Ali naši ciljevi su uvek najviši. I to ne samo zbog činjenice da igramo i predstavljamo veliki klub. Ova grupa momaka koja nastupa za Crvenu zvezdu je takvog sklopa i karaktera, da bi igrali motivisano u svakoj situaciji, čak i kada bu igrali i za neki lokalni klub, a ne za klub takvog renomea i veličine kakav je Crvena zvezda. Opet sa druge strane, bili bi pomalo i arogantno da mi pretimo Real Madridu, reprezentaciji Francuske koja je okupljena u ekipi Pariza, Lijetuvos Ritasu... ima puno sjajnih timova, svi su tu jer vrede i zaslužuju. Ali, ko nas bude otpisao... ne spada baš u intiligentne ljude. Borićemo se - rekao je trener Crvene zvezde Bojan Đerić.

Zvezda će u grupi B biti sa timovima Huventuda, Bajerna i rimske ekipe "Stela Azura".


- Huventud je pre nekoliko dana igrao finale španskog prvenstva sa Realom, klasičan predstavnik španske škole, jaka odbrana, puno šuteva za tri poena. Stela Azuru znamo, igrali smo sa njima finale  turnira u Pragu. Tada su, iako smo ih pobedili, igrali i sa starijim igračima, kojih neće biti u Beogradu, dok je Bajern naša škola košarke, sa našim trenerom. Neće biti lako, iako igramo pred svojom publikom, jer treba igrati maksimalno sva tri dana, ali uspeli smo da saznamo sve o protivnicima, pogledali smo još neke utakmice, bićemo spremni - rekao je trener Crvene zvezde.

Zoran Paunović kaže da je Zvezda spremna za ovaj turnir.


- Bili smo u prilici da gledamo sve ekipe koje dolaze na završni turnir u Beogradu. Što se nas tiče, ono što se zna, igraćemo najagresivnije moguće, najjaču moguću odbranu. To je model igre za koju mislim da bi nam pomogla da dođemo do željenog rezultata, i koju uostalom igramo cele sezone, koja je za nas za sada više nego uspešna. Nadam se da će publika doći u velikom broju da nas pdrži, jer bi nam to značilo, nije isto kada igraš pred svojim navijačima i svojom publikom -rekao je najbolji strelac crveno-belih.

U Grupi A ovogodišnjeg turnira nalaze se ekipe Mege, Lijetuvos Ritasa, Pariza i madridskog Reala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading