KOŠARKAŠKA GROZNICA: Za fajnal-for više od 70 letova

Autor:

Sport

17.05.2018

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška groznica oseća se i na Aerodromu Nikola Tesla Beograd, koji će tokom završnice najvećeg evropskog klupskog takmičenja u košarci opslužiti za sada ukupno više od 70 letova posvećenih ovom takmičenju.

RepublikaFoto: Promo foto

V.D. generalnog direktor Saša Vlaisavljević tim povodom izjavio je:

- Aerodrom Nikola Tesla Beograd spremno je dočekao prve goste, igrače i rukovodstva sve četiri ekipe učesnice završnog turnira najvećeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi, koji su u sredu posebnim čarterima doputovali u Beograd - rekao je Vlaisavljević.

On je dodao da će navijači tek dolaziti.

 

- Navijači i posetioci utakmica završnog turnira su počeli da dolaze u Beograd, a očekuje se znatan broj navijača svih klubova. Njihov broj će zavisiti i od plasmana klubova, ali prema svim pokazateljima najviše navijača će doputovati iz Turske kako bi bodrili istanbulski Fenerbahče. Više od 2.600 putnika očekuje se samo u petak iz Istanbula, a očekuje se ukupno oko 8.000 putnika koji će samo avionom doputovati u Beograd kako bi bodrili svoj omiljeni klub.

RepublikaFoto: Promo foto

U Beograd stiže 40 posebnih čartera.

- Tokom trajanja turnira, navijači i posetioci će u Beograd doputovati sa oko 40 posebnih čarter letova, kao i dodatnim letovima avio-kompanija koje redovno saobraćaju za Beograd (Pegasus Airlines 5, AtlasGlobal 3, Aegean Airlines 2 i Aeroflot 1 dodatni let), zatim redovnim letovima na kojim su neke avio-kompanije uvećale kapacitet letelica (Turkish Airlines će na 10 letova u vreme turnira koristiti širokotrupni Airbus A330, kapaciteta oko 300 putnika, a Aeroflot na 2 leta), a očekuje se i 20 letova privatnim i manjim putničkim avionima - rekao je on i dodao:

- Aerodrom Nikola Tesla Beograd će učiniti sve da prihvati velikog broja aviona i putnika teče uobičajeno profesionalno, kao i da svi koji budu doputovali povodom ovog velikog sportskog događaja već na prvom koraku osete tradicionalno gostoprimstvo srpske i košarkaške prestonice - jasan je Vlaisavljević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading