ŽOC JE DOBRO RASPOLOŽEN - Obradović: Pritisak? Samo da odvedem Šarasa u izlazak...

Autor: Tanjug

Sport

17.05.2018

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović kaže da ne oseća posebno veliki pritisak u pohodu na odbranu trofeja Evrolige u Beogradu, ali i da očekuje podršku navijača u svojoj zemlji kako bi mu put do cilja bio olakšan.

RepublikaFoto: Starsport


- Veoma poseban za mene je fajnal-for zato što je u Beogradu. Da li imam posebno veliki pritisak? Najveći pritisak mi je gde Šarasa (trener Žalgirisa Jasikevičijus prim. aut) da vodim u izlazak, stalno traži druga mesta. Imam pravo da razmišljam o svojoj 10. tituli, ali mi je u glavi samo Žalgiris - našalio se Obradović na zvaničnoj konferenciji za medije na Kalemegdanu.

Zanimljiva situacija je viđena na beogradskoj tvrđavi, Obradović je sedeo pored svojih učenika, Jasikevičijusa i trenera Reala Pabla Lasa je trenirao, dok mu je trener CSKA Dimitris Itudis bio dugogodišnji pomoćnik u Panatinaikosu. Zato ga je nasmejala konstatacija novinara da izgledaju kao "srećna porodica"

RepublikaFoto: Starsport



- Veoma sam srećan što pre svega mogu da provedem vreme sa Dimitrisom, Pablom i Šarunasom, velikim prijateljima. Teško je igrati F4, znam koliko je Šaras naporno radio i koliko su posebni Žalgiris i on - kaže trener koji je i sa Partizanom bio šampion Evrope.

Obradović očekuje pravu atmosferu u "Areni" i podršku Srba i Turaka, odnosno da će Beograd biti uz njega.

Trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičijus, rival Fenerbahčea u prvom polufinalu, kao i njegov mentor Obradović počeo je izlaganje u šaljivom tonu.

- Hvala Bogu da ne igram jedan na jedan sa Željkom (smeh)... Kada igrate protiv njega to je već uspeh. Razumem težinu igranja protiv branioca trofeja, verujem da smo spremni i da ćemo biti na visokom nivou.
RepublikaFoto: Starsport



Trener CSKA Dimitris Itudis šanse sva četiri tima na završnom turniru ocenio je kao podjednake.

- Pritisak ide sa poslom, ne razmišljam o njemu kao trener velikog kluba. Drago mi je možda što nismo glavni favoriti. Želeo bih da uđemo kao tim iz senke - poručio je Itudis.

NJegov kolega sa klupe Reala Pablo Laso ističe veliki značaj zbog oporavka Serhija Ljulja.

- Imali smo mnogo kadrovskih problema oko ove sezone, ali bitno je da smo sada zdravi i nadamo se dobrom Fajnal-foru. Znali smo koliko je teško bilo doći ovde i koliko će biti tesko igrati u Beogradu - zaključio je Laso.

Polufinala Fenerbahče - Žalgiris (18 sati) i Real - CSKA igraju se sutra (21), dok su finale i meč za treće mesto u nedelju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading