TOPIĆ: Zvezda je silno motivisana pred Partizan!

Autor: Tanjug

Sport

27.05.2018

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Crvene zvezde Milenko Topić izjavio je da crveno-beli, mada istrošeni napornim ritmom ove sezone, moraju hladne glave da uđu u polufinalnu seriju Superlige Srbije protiv Partizana.

RepublikaFoto: Starsport
Topić sprema taktiku za Partizan

- Očekuje nas polufinale, večiti derbi na koji smo čekali nekoliko meseci, posle finala Kupa, čiji trofej nam je promakao. Oni su se od tada dodatno odmorili i došli do forme, a mi smo imali naporan ritam cele sezone i istrošeni smo. Nadam se da ćemo ipak dobro otvoriti seriju koja će uticati na ishod polufinala i ulazimo jako i hladne glave i jedva čekamo da počne - izjavio je Topić.

Prema njegovim rečima, prva utakmica ove serije je najvažnija, bez obzira na to da li se igra na dve ili kao što se razmatralo na tri dobijene.

- Nismo uzimali obzir da li se igra na dve ili tri pobede. Prva pobeda daje ogromne šanse za prolaz. Mirno ulazimo u meč, ali sa velikom energijom i srcem kako bismo odbranili nešto što su naši prethodnici osvojili - rekao je Topić.

Kako ističe, zbog napornog ritma ove sezone njegovi igrači su osetili psihički napor, a kako navodi, prethodni period je iskorišćen da se što bolje odmore pred odlučujuće utakmice.

- Istrošenost, pre svega psihička je naš problem. Trudili smo se da odmorimo igrače i verujem da smo uspeli u tome. Gledali smo da nam minutaža bude ravnopravna i podeljena, ali i kroz relaksirajuće treninge se pripremamo na tenziju koja nas očekuje - rekao je Topić.

Topić je novinarima preneo i savet koji je imao za svoje igrače, s obzirom na to da je i sad bio akter derbija.

- Savet koji sam dao igračima je da u derbiju treba da uživaju i da igraju 40 minuta, a da ne gledaju u rezultat, već zadatke koje smo stavili ispred njih. A u tom slučaju ni rezultat neće izostati - rekao je Topić.

On je pozvao navijače da dođu u što većem broju i prepoznaju značaj utakmice.

- Siguran sam da će navijači prepoznati značaj meča i pomoći igračima u polufinalu. Ovom prilikom ih pozivam jer nismo isti sa njima i bez njih - istakao je Topić.

Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac veruje da će crveno-beli iskoristi prednost domaćeg terena i slaviti u prvoj utakmici protiv Partizana, ali naglašava i dobru formu crno-belih.

- Teška utakmica. Svi znamo šta znači igrati derbi. Oni su u dobroj formi, a i mi smo imali dovoljno vremena posle kupa da se spremimo. Imamo prednost domaćeg terena, nadam se da dćemo je iskoristi - rekao je Davidovac.

Prva utakmica polufinalne serije između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 18 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić", a u finale će se plasirati ekipa koja prva dođe do dve pobede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading