ČANAK UOČI DUELA SA ZVEZDOM: Favorita nema, ali naše ambicije se znaju

Autor:

Sport

27.05.2018

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak izjavio je da su igrači crno-belih svesni šta ih čeka u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije protiv Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
Čanak veruje u svoj tim

- Dobro znamo kakav nas protivnik čeka. Zvezda je imala odličnu sezonu u Evroligi, prvo mesto u ABA. Reagovali su promenom trenera i to je ekipa koja, kao i mi, ima najviše ambicije. Nema favorita, obe ekipe s pravom gaje nadu za finale - rekao je Čanak.

On je rekao da će Partizan u prvom meču protiv Zvezde igrati bez Bandža Sija, dok je Aleksandar Aranitović trenirao u punom intenzitetu i biće u timu.

- To nam ne menja poziciju. Bilo bi lakše da je Si tu, ali ne želimo da pravimo alibi zbog njegovog izostanka. Lakše je sa njim, ali može da se igra i bez njega - dodao je trener Partizana.

Polufinalna serija igra se na dve pobede.

- Mi gledamo kao hendikep što smo bili vam utakmica a oni suprotno, misle da su umorni zbog velikog broja utakmica ove sezone. Slično je i sa brojem pobeda u seriji, lakše je dobiti dve, ali i izgubiti dve. Nema promene u pristupu zbog toga što će se serija igrati na dve pobede. Jednostvno prva utakmica je najvažnija. Poslednja utakmica je igrana sredinom februara i to daje drugačiju draž narednoj. Veći broj utakmica dovodi do manje tenzije, ali motiv će biti na ekstra nivou kod jednih i kod drugih - rekao je Čanak.

Košarkaš Partizana Mihajlo Andrić rekao je da njegov tim dati sve od sebe da pobedi u prvom meču.

- Uspešno smo završili četvrtfinalnu seriju i napravili dobar uvod. Daćemo sve od sebe da izgledamo i bolje nego tad. Zvezda je odličan protivnik, sa odličnom sezonom pre svega u Evroligi. Pred nama je najbolji mogući protivnik - rekao je Andrić.

Prvi meč između Zvezde i Partizana biće odigran u ponedeljak od 18 sati. Drugi meč je na programu u sredu od 20.30 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading