Bajern u finalu nemačkog prvenstva

Autor:

Sport

29.05.2018

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji trener Crvene zvezde Dejan Radonjić uspeo je da ekipu Bajerna odvede u finale namčkog prvenstva. Bavarci su do sada vešto čuvali prednost domaćeg terena, a potom su u Bambergu napravili brejk i otpisali evroligašku ekipu u borbi za trofej - 83:79.

RepublikaFoto: instagram.com/fcb_basketball
KK Bajern Minhen

Do trećeg trijumfa u polufinalnoj seriji (ukupan rezultat 3:1) Radonjić je stigao po sličnom prinicipu od prošle godine. Tada je vodio Crvenu zvezdu i u Bambergu slavio u neizvesnoj završnici. Sada je dobio po sličnom scenariju. Domaćin je 12 pre kraja imao loptu u posedu, ali je izgubio loptu i tu je bio kraj-

Bilo bi nezasluženo da je domaćin uspeo da se izvuče iz čeljusti balkanske družine iz Minhena. Silovito je Bamberg počeo utakmicu. Posle prve četvrtine domaćin je imao velikih 16 poena viška (33:17). Nezaustavljiv je bio Dorel Rajtkoji meč završio sa 26 poena i pet skokova.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Radonjić

Međutim, Bajern je počeo da igra tek od druge četvrtine. Intenzitet odbrane je podignut na viši nivo. Domaćin nije mogao da dođe do otvorenih pozicija. Bajern se prvo približio, a potom furioznom seriju od 15:0 stigao do prednosti.

Trijumf ekipe Dejana Radonjića dobija na značaju ako se zna da Bavarci ponovo nisu mogli da računaju na Vladimira Lučića.

Srpski reprezentativni plejmejker Stefan Jović ubacio je sedam poena. Dodao je i šest skokova i pet asistencija. U ekipi Bajerna najefikasniji je bio Barteo sa 19 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading