Đorđević odredio košarkaše na koje računa

Autor:

Sport

08.06.2018

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je spisak kandidata za četvrti (septembar), peti (novembar i decembar) i šesti (februar) termin kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Aleksandar Đorđević

Ova ekipa će se okupiti 15. jula 2018. u Beogradu, a u sklopu priprema planiran je i odlazak u Kinu od 26. jula do 6. avgusta, gde će odigrati šest kontrolnih utakmica na dva turnira.

Stručni štab za mečeve četvrtog "prozora" u septembru, uz igrače sa ovog spiska, računa na najbolji mogući tim u kome će biti i igrači iz NBA i Evrolige (koji jedino i imaju mogućnost da igraju u četvrtom "prozoru" u septembru).

Ono što je najzanimljivije jeste da spisak većim delom čine košarkaši koji nastupaju u Srbiji.

Naslov
Crvena zvezda ima čak šestoricu igrača na spisku (Dangubić, Dobrić, Radanov, Davidovac, Janković, Jovanović)
Partizan samo jednog (Marinković)
FMP četoricu (Pot, Nenadić, Simanić, Apić)
Mega dvojicu (Jaramaz uskoro odlazi, Ašćerić)
Borac jednog (Đoković)
Tu su i momci sa američkih koledža, poput Nikole Rakočevića i Dušana Ristića, koji uskoro izlazi i na NBA draft. 

Posle gostovanja Gruziji i utakmice s Nemačkom u Novom Sadu, kada će se odlučiti tačan redosled timova, uslediće spajanje Grupa G (u kojoj je Srbija) i Grupe H (Grčka, Izrael, Velika Britanija, Estonija), a prve utakmice igraće se 13. i 16. septembra. Posle toga slede termini od 30. novembra i 3. decembra, da bi se poslednji krug igrao 21. i 24. februara naredne godine.

Srbija posle četiri utakmice u prvoj fazi ima tri pobede i poraz, a u naredne dve utakmice Orlovi mogu da preokrenu stvari i naredni deo dočekaju na vrhu. Prolaz dalje već je obezbeđen, ali svaka pobeda iz prve faze preneće se u naredni deo.  

Mnogo novih lica, mnogo novih imena, debitanata. A sve sa ciljem da se što veći broj igrača uključi u reprezentativni sistem. Kvalifikacije će biti vrlo zanimljive. 

Na spisku su:

Stefan Peno (Alba), Ilija Đoković (Borac Čačak), Nikola Rebić (Bilbao), Stefan Pot (FMP), Luka Ašćerić (Mega Bemaks), Ognjen Jaramaz (Mega Bemaks), Aleksa Avramović (Vareze), Nemanja Nenadić (FMP), Vanja Marinković (Partizan), Nemanja Dangubić (Crvena zvezda), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Aleksa Radanov (Crvena zvezda), Dejan Davidovac (Crvena zvezda), Vojislav Stojanović (Betalan Kapo D’Orlando), Nikola Rakočević (SAD), Dejan Todorović(Bilbao), Stefan Birčević (Istanbul BSB), Luka Mitrović (Bamberg), Stefan Janković (Crvena zvezda), Boriša Simanić(FMP), Dragan Apić (FMP), Dušan Ristić (Arizona Univerzitet), Uroš Luković (Mornar Bar), Nikola Jovanović (Crvena zvezda).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading