KVALIFIKACIJE ZA SP: Saletovi "orlovi" razbili Gruziju

Autor:

Sport

29.06.2018

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U petom kolu kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje će 2019. godine biti održano u Kini, košarkaši Srbije pobedili su Gruziju u gostima - 87:50.

RepublikaFoto: Starsport

Selektor Aleksandar Đorđević imao je mnogo problema da zbog povreda i otkaza sastavi tim, ali je i ovoga puta jasno da je Srbija zemlja košarke i da imamo veliki broj momaka koji zaslužuju da nose dres državnog tima. Od NBA igrača na terenu je bio samo Marjanović, a zbog povrede je dan ranije otpao i Nedovića. Ipak, "orlovi" su još jednom poleteli.

 

 

Od starta je bilo jasno da imamo više kvaliteta. Dobro su krenuli Milosavljević i Todorović, a razlika je stalno rasla. Na drugoj strani Šengelija nije mogao da pogodi ništa, a rival nije uspeo da u drugoj deonici postigne poene više od pet minuta. Posle prvog dela igre na semaforu je stajalo 18:37. 

 

 

"Orlovi" su nastavili da plešu i u nastavku. Igrali su sjajno, lopta se brzo kretala, a rival nije imao nikakve šanse. Razlika je išla i preko 30 poena. 

Nabolji u redovima "orlova" bio je Dejan Todorović sa 24 postignuta poena. Zanimljivo, na ovom meču trojku je postigao i centar Boban Marjanović (13 poena).

Srbija naredni meč igra 2. jula u Novom Sadu protiv Nemačke, i upravo to će biti duel za prvo mesto.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading