Duško Vujošević spasao košarkaša sa ulice: BOGDAN ZAMALO MAFIJAŠ!

Sport

10.07.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Sakramento Kingsa hteo je da napusti crno-bele jer se posvađao sa trenerom Vladom Jovanovićem. Ipak, menadžer Aleksandar Rašković ga je sprečio jer je Duško Vujošević trebalo da preuzme klub.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdanović zamalo krenuo pogrešnim putem

Sve što je napravio u Partizanu Bogdan Bogdanović (25) ne bi uspeo da nije bilo Duška Vujoševića!

- Sećam se našeg prvog susreta, Dule mi je rekao: "Čujem da izlaziš po gradu i da se zezaš. To kod mene neće moći. Ako želiš da postaneš košarkaš, bićeš košarkaš, a ako želiš da postaneš mafijaš, prestani da treniraš" - otkrio je Bogdanović u knjizi Darka Plavšića "NBA Srbija".

POZIVI NA FIKSNI

Priče o disciplini koju je Dule uvodio u ekipe koje je trenirao definitivno nisu mit. Bogdanović se uz osmeh prisetio kako je sve to izgledalo.

- Sve nas je kontrolisao, a mene najviše jer sam bio nemiran. Zvao me je uveče na fiksni telefon da proveri da li sam kod kuće. Imao je takav autoritet da nismo smeli da ga prevarimo. Davao nam je da čitamo knjige kako bismo razvijali moždane vijuge i oplemenili našu igru. Sve sam pročitao, veliki je to broj knjiga - priča Bogdanović.

Vujošević nam je davao da čitamo knjige kako bismo razvijali moždane vijuge

Posle nekog vremena njihov odnos se narušio. Duško je smatrao da Bogdan treba da ostane tri sezone, a on je otišao posle dve pod njegovom palicom.

- Pričao je da je trebalo nešto da vratim crno-belima. A ja mislim da sam dao sve, niko me nije pitao šta je sa prve dve sezone koje sam izgubio. Bio je ljut, želeo je da odmah odem u NBA, da me on pošalje tamo - otkriva nekadašnji član i turskog Fenerbahčea, koga je svojevremeno Dule hvatao za vrat kako bi ga vaspitao!

RepublikaFoto: Starsport

ŽURKE DO ZORE

Ipak, lako je zaključiti da nije bilo Vujoševića, Bogdan bi možda i dan-danas izlazio i zezao se, dok Evropa i svet ne bi bili u prilici da vide takav raskošan talenat.

- Kada sam dobio poziv za Svetsko prvenstvo za igrače do 19 godina, otišao sam u Budvu sa društvom. Ranije nisam imao novca za to. Probao sam alkohol prvi put, preterivali smo sa izlascima. Postao sam mangup, birao sam mesta na kojima ću se pojaviti... Srećom, brzo sam to prevazišao - zaključuje Bogdan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading