Klipersi ne puštaju Tea!

Sport

11.07.2018

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš Miloš Teodosić i definitivno će barem još jednu sezonu nositi dres Los Anđeles Klipersa, javlja portal "Eurohoops".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Teo u duelu sa Horfordom iz Bostona

Klipersi su imali po završetku sezone, u kojoj nisu izborili plasman u plej-of, opciju da se zahvale na saradnji našem igraču i isplate mu unapred 2,1 milion dolara, koliko mu je sledovalo po slovu ugovora.

Tim iz "El-eja" je bio prinuđen da otera neke košarkaše zbog problema sa budžetom, odnosno zbog "seleri-kepa", koji propisuje koliko jedan tim može da troši na plate po sezoni, pa je postojala mogućnost da budu opterećeni i porezom na luksuz i tzv. porez na reputaciju.

Međutim, nakon što su se zahvalili na saradnji jednoj od prvih zvezda Deandreu Džordanu, finansije su postale rasterećenije, pa su trenutno za 12 miliona dolara ispod propisane granice, što je otvorilo prostor i da Teodosić ostane bez problema u timu.

Sa njim u ekipi su Klipersi prethodne sezone na 45 mečeva ostvarili 29 pobeda, dok je za vreme kada je bio van terena zbog povrede Klipersi imali loš skor od 13-24 zbog čega im je i izmaklo mesto u plej-ofu u samoj završnici sezone, kada su i beležili lošije rezultate od planiranih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading