TEŽAK NBA PUT: Kako je smrt legendarnog trenera zaustavila Bjelicu

Autor:

Sport

12.07.2018

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije imao sreće Nemanja Bjelica tokom NBA karijere. Nikada nije igrao loše, ali različite okolnosti koje su se dešavale nisu ga vinule u orbitu najjače lige sveta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Tokom karijere sam na Evropskom prvenstvima igrao protiv Batuma, Galinarija, Kaspija, igrača koji su ostvarili dobre karijere u NBA. Oni su veoma dobro znali šta ja mogu. Međutim, kad sam došao u Minesotu, bio sam samo 27-godišnji ruki - otrkio je Bjelica u knjizi Darka Plavšića "NBA Srbija".

On je objasnio kako je smrt slavnog trenera Flipa Sandersa uticala na njega.

- On me je doveo i nažalost preminuo veoma brzo, pa je ekipu preuzeo Sem Mičel. U ekipi su bili igrači poput Kevina Martina, Šabaza Muhameda, potrebno je bilo pet lopti. Ništa mi se nije otvorilo. Žao mi je što kao mlad igrač nisam bio deo nekog projekta da vidim kako bi to izgledalo. Prva sezona je bila katastrofa, ali i danas je teško. I svakog dana moram da se dokazujem nekome, ali očigledno mi je takva sudbina. Sve vreme sam išao težim putem, ali imao sam veliku podršku porodice - zaključio je Bjelica.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U Minesoti nije imao sreće, njegov novi klub je Filadelfija, a Bjelica će imati priliku da pokaže da vredi i da mu je mesto u najjačoj ligi sveta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading