Legendarni Dven Vejd u Kini?

Autor:

Sport

21.07.2018

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda Majami Hita i čitave NBA Dvejn Vejd i dalje razmišlja o tome da li da nastavi profesionalnu karijeru, a kineski tim Sinkjang Flajing Tajgers spreman je da ga namami velikodušnom ponudom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dvejn Vejd

Kako prenosi Žang Duo, "Leteći tigrovi" spremni su da upute popularnom "Flešu" monstruoznu ponudu.

Vejd trenutno promoviše svoju novu liniju košarkaških patika za kineskog proizvođača sportske opreme Li-Ning, a dvanaestostruki Ol-star govorio je za medije o potencijalnoj selidbi u Kinu:

- Kada se vratim iz Kine koncentrisaću se na to, ali sada moram da razmišljam šta će biti posle košarke. Za sada sam u svojoj košarkaškoj karijeri uradio sve što je bilo potrebno i sada sam u poziciji da uradim nešto što još nije učinjeno. Sešću i dobro ću razmisliti - rekao je NBA šampion iz 2006, 2012. i 2013. godine.

Vejd je prošle sezone igrao za Klivlend Kavalirse za veteranski minimalac koji je za njega iznosio 2,3 miliona dolara, a najveći ugovor u kineskoj CBA u prethodnoj sezoni imao je još jedan bivši NBA bek - Džimer Fredet, koji je zaradio 1,8 miliona dolara.

Najplaćeniji košarkaš van NBA je Rus Aleksej Šved, koji je za tri sezone u Himkiju dobio ugovor veći od 10 miliona dolara.

U prethodnoj sezoni u Klivlendu i Majamiju Vejd je prosečno beležio 11,4 poena i 3,4 asistencije na 67 mečeva.

Tim iz severozapadne Kine već je u prelaznom roku pojačao nekadašnji NBA igrač Al Džeferson.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading