Ostoja Mijailović otkrio koji igrač fali Partizanu za šampionski tim: Pregovori sa kapitenom u toku

Autor:

Sport

02.08.2018

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović najavio je veliku sezonu za crno-bele istakavši da će imati šampionski tim.

RepublikaFoto: Starsport
Ostoja Mijailović

Partizan je tokom leta i pauze između dve sezone doveo čak pet novih pojačanja, ali tu ne planiraju da se zaustave. Do sada su klub pojačali plejmejkeri Aleksej Nikolić i Amerikanac Markus Pejdž, australijski centar Džok Lendejl i krilni igrač Rade Zagorac, dok je juče ozvaničen transfer Amara Gegića, na poziciji beka.

U prethodnoj sezoni, Partizan je završio kao petoplasirani u ABA ligi, dok su u domaćem šampionatu takmičenej završili u polufinalu. Ipak, osvojen je Kup Radivoja Koraća, što je moglo da razveseli navijače.

Ambicije su sada mnogo veće, što govore i pojačanja koja su stigla u klub.

- Kada vodite i volite Partizan, uvek se trudite da napravite šampionski tim, koji će beležiti najbolje rezultate. Nama su ambicije uvek velike, pa tako će biti i naredne godine. Želimo da napravimo ozbiljan napredak u odnosu na prošlu sezonu - rekao je Ostoja Mijailović za "Informer".

RepublikaFoto: Miroslav Todorović
Ostoja Mijailović i trener Nenad Čanak

Navijači smatraju da su crno-beli doveli veliki broj stranaca i da to nije dobro za klub. S druge strane, Mijailović veruje da će Partizan zaraditi od njih u budućnosti.

- Doveli smo dobre igrače koji ne koštaju previše, a bili su nam dostupni. Potpisali smo ugovore koji su povoljni za klub i koji nam garantuju da ćemo dobiti dobra obeštećenja. Veća nego što je bilo ranije u Partizanu. Zato očekujem da posle velikog rada i ulaganja poslednjih meseci dođu i rezultati - objasnio je Mijailović.

Klub iz Humske još nije završio posao kada je u pitanju pravljenje tima, a kao moguća pojačanja se pominju krilni centri Vladimir Dragičević i Ajdin Penava, kao i bugarski bek Jordan Minčev.

- Nedostaje nam igrač na poziciji četiri, a videćemo da li nam je još neko potreban. Pri kraju smo što se tiče sastavljanja tima. Možda dovedemo još jednog ili dvojicu igrača i to je to. Međutim, ne želim da pričam o onima koji nisu još potpisali. Kada se dogovorimo, sve će se znati. Razgovor unapred o pojačanjima nije se pokazao kao najbolja stvar - kazao je Mijailović.

RepublikaFoto: Starsport
Novica Veličković

Kapitenu Novici Veličkoviću je istekao ugovor na kraju prethodne sezone, pa će jedan od ključnih poteza u ovoj pauzi biti taj da sačuvaju upravo njega.

- Trenutno smo u pregovorima sa menadžerom Novice Veličkovića i nadam se da će oni biti uspešno završeni. Moramo da vidimo šta on želi, pa da se dogovorimo ako je moguće - kazao je Mijailović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading