TEO O NBA: Mnogo je teže nego u Evropi

Autor:

Sport

08.08.2018

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Los Anđeles Klipersa i kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić komentarisao je prošlu, ali se dotakao i priča o novoj sezoni. Kako i sam kaže, razlika između evropske i NBA košarke je neuporediva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Miloš Teodosić

Srpski plejmejker odigrao je prvu sezonu u karijeri preko okena. Nije uspeo da zabeleži značajniji rezultat sa svojom ekipom, ali se izborio za ulogu među američkim superstarovima.

- Ogromna je razlika između evropske i NBA košarke, pre svega na fizičkom planu. Mnogo se brže igra nego u Evroligi, ritam je neverovatan. Nemaš vremena ni da se iznerviraš jer si promašio koš. Opet, kad ti poentiraš, ova druga ekipa već juri na drugu stranu da uzvrati. U Evropi je akcenat na detaljima, dok u Americi imaš više slobode da donosiš odluke. Dobiješ loptu i očekuju od tebe da sam kreiraš. .. Često se dešava da se napad završi bez mnogo dodavanja. Onda dođu momci iz Golden Stejta i krenu da beskrajno dodaju. I tako dok te ne izmore. To ide dotle da poželiš da neki od njih konačno šutne na koš. Zato i jesu šampioni - analizira Teodosić u knjizi "NBA Srbija".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ekipa Los Anđeles Klipersa

Fizički nikako nije mogao da parira protivnicima, ali je njegova glavna snaga u magičnim dodavanjima što je dokazao i minule sezone kada je Deandre Džordana i saigrače povezivao sa obručem u jednom potezu.

- Fizički sam napredovao za kratko vreme. Dobio sam četiri kilograma, uglavnom mišićne mase, za samo nekoliko meseci. Jednostavno, u NBA izlaz iz svake sale za trening vodi u teretanu. Imaš stručnjake za sve i oni te usmeravaju... Usavršavanje je konstantno. Nije loše što sam malo ojačao. Neće to negativno uticati na šut, štaviše. U NBA je trojka daleko i za precizno šutiranje u kontinuitetu potrebna je snaga -  dodao je Teodosić.

Nakon što su se pojavile informacije da bi mogao da promeni tim ili da se čak vrati u Evropu, Teo je odmah to demantovao i ostao u Los Anđelesu sa kojim će pokušati da napravi bolji rezultat nego u prethodnoj takmičarkoj godini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading