ZEMLJA KOŠARKE: Srpski treneri VLADAJU EVROPOM!

Autor:

Sport

10.08.2018

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski treneri čuveni su širom Evrope po mnogim trofejima koje su osvojili. Naši stručnjaci osvojili su čak 19 trofeja na Starom kontinentu!

RepublikaFoto: Tanjug
Željko Obradović

Naravno, Željko Obradović  neprikosnoven, sa ukupno devet titula (Partzan, Huventud, Real Madrid, Panatinaikos x5 i Feerbahče), ali značajan doprinos prvom mestu Srbije na ovoj listi dali su i Božidar Maljković sa četiri titule (Jugoplastika x2, Limož, Panatinaikos), Aleksandar Nikolić sa tri (Vareze x3) Dušan Ivković dve sa Oimpijakosom i Svetislav Pešić jednu sa Barselonom. 

Košarkaši portal "Eurohoops" detaljno se bavio ovom statistikom, a naravno, naši treneri su se našli na prvom mestu. Najbliži pratioci su štručnajci iz Italije, ali su ostali skoro duplo iza srpskih, dok su treći Španci. Na listi se našao i Crnogorac Boša Tanjević koji je 1979. postao šampion Evrope sa ekipom Bosne.

RepublikaFoto: Tanjug
Božidar Maljković

Komletna lista izgleda ovako:


1. Srbija 19 trofeja
2. Italija 11
3. Španija 10
4. Rusija 6
5. Izrael 5
6. Hrvatska 3
7. Grčka2
8. SAD 2
9. Crna Gora, Gruzija, Litvanija, Jermenija, takođe sa po jednim trofejom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading