SRBIJO, BUDI PONOSNA! Veliki Greg Popovič o NBA potencijalu naše zemlje!

Autor: Blicsport

Sport

15.08.2018

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Greg Popovič, trener San Antonio Sparsa, ovih dana boravi u Beogradu, gde u okviru kampa "Košarka bez granice" drži predavanja domaćim i stranim stručnjacima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Popovič u Srbiji!

Proslavljeni trener se rado vraća u Srbiju gde ima dosta prijatelja sa kojima razmenjuje iskustva.

- Uvek uživam kad se vratim. Imam mnogo prijatelja ovde, bivših igrača, trenera. Dođem svaki put kad imam priliku. Večerao sam sinoć sa trenerom Ivkovićem, to je uvek divno iskustvo. Između trenera i igrača, uvek se osećam kako treba kada sam ovde. Volim i hranu i piće i uvek znaju gde da me odvedu- rekao je Popovič.

Napomenuo je važnost ovakve vrste edukativnih kampova u sportu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Ove vrste kampova su sjajna prilika zbog ljudi koji će pomagati. Zbog bivših igrača, mnogo trenera, svi oni zaista osećaju da je ovo način da vrate nešto u zajednicu i pomognu deci da razumeju ne samo košarku, već šta je to što čini tim, kako biti dobar saigrač, kako da se razviju veštine i sve te stvari. Biće ovo dobrih par dana za momke i devojke- naveo je 69-godišnjak.

- Fantastično! Još od osamdesetih godina i posle, kada sam došao da gledam Evropsko prvenstvo u Kelnu, video sam da ima mnogo stranih igrača koji treba da budu u NBA. Sada smo u Beogradu, a ovo je bivša Jugoslavija ima mnogo dobrih igrača koji su ostavili trag i igrali dobro u NBA. Nova generacija mladih ovde u Srbiji je fantastična. Mnogo su pobeđivali u mlađim kategorijama, U17, U18, ovo je i dalje je veliki, veliki sport i siguran sam da će biti još igrača odavde u NBA- rekao je proslavljeni stručnjak.

RepublikaFoto: youtube.com/Cowbell Kingdom

Srbija je poznata kao "zemlja košarke", a sa tim se slaže i Popović, u najjačoj ligi na svetu vidi još dosta naših igrača.

- Košarka je sada međunarodni sport. Počelo je davno, kada su treneri iz SAD dolazili ovde i držali kampove i treninge. Sada širom sveta ima sjajnih trenera, baš kao što ima i sjajnih igrača. Sada treneri iz inostranstva lako mogu da budu NBA treneri, baš kao što i igrači mogu da budu u NBA. Ceo svet uživa u košarci, ovo je divan sport za sve nas- rekao je Popovič.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading