JOKIĆ objasnio zašto Srbi KIDAJU košarku!

Autor: blicsport

Sport

17.08.2018

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš i NBA zvezda Denvera, Nikola Jokić prisustvuje košarkaškom kampu "Košarka bez granica" gde je objasnio zašto je Srbija zemlja košarke.

RepublikaFoto: AP/Tanjug/Frank Franklin Li
Evo zašto smo zemlja košarke!

Ovaj kamp za mlade u Beogradu organizuju najjača liga sveta, FIBA i KSS.

- Sjajna je ovo stvar, ne samo za Beograd i Srbiju, čak ne samo ni za ove mlade koji su na kampu, već je ovo sjajno za sve koji su u košarci. Mislim, možda neki od ovih polaznika jednog dana zaigraju u NBA ligi, a možda neki od njih ništa slično poput ovoga više ne dožive. Ali, taj osećaj davanja, nečeg lepog, ili nečeg veličanstvenog... E, to je sjajno- rekao je Jokić.

Iako ima tek 23 godine, mnogima je već sada uzor, on je jedan od najplaćenijih igrača NBA lige, a pred njim su tek velike partije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Ja sam mlad, ali mislim da mogu da prenesem nešto toj novoj generaciji. Možda neki detalj, recimo. Nešto što su mene treneri učili. I, to mi jako prija. To, kada vidite kada neko upija ono što mu predajete, kada neko gleda stvari na onaj način na koji sam to ja gledao kada sam bio mlađi... To je neopisivo-ističe naš centar.

Jokić se vrlo rano našao u drištvu velikih NBA zvezda kojima je uspeo sjajno da parira.

- Kada počnete da igrate protiv idola, onda znate da ste uspeli. Kada sam ja počeo da igram protiv Tima Dankana, Dirka Novickog, Borisa Dijaa, ma, svih tih ljudi - bila je to jako, jako velika stvar za mene- rekao je Jokić.

Evo kako je objasnio zašto je Srbija zemlja košarke.

- Mi sebe zovemo "Zemlja košarke" jer... Mi nismo velika država, ali smo uvek imali dobre igrače. I, u prošlosti, baš smo mnogo trofeja osvajali. Stvarno je sjajno što svaki put kada nešto uradimo u košarkaškom smislu, sutradan vidite klince na terenima, sa loptom, kako uzvikuju imena naših igrača i pokušavaju da ponove njihove poteze. U Srbiji je to, prosto, tako. I, fenomenalno je što je tako- zaključio je Nikola Jokić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading