BOGDANOVIĆ O AMERICI I NBA LIGI: U SAKRAMENTU SE PRIČA SRPSKI!

Sport

18.08.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bogdan Bogdanović (25) spreman! Srpski košarkaš trenutno se nalazi u Beogradu, gde naporno trenira, a u razgovoru sa medijima osvrnuo se na svoju karijeru i život u Sakramentu.

Bogdan Bogdanović

Ekipa narednih godina nema preteranog pritiska, već se pripremaju za budućnost, kako je otkrio asistent menadžera Sakramenta Peđa Stojaković, ali Bogdana to ne zanima preterano.

- Ja ne mogu da kažem da mi je sezona nebitna, glupo je. Peđa to gleda iz svoje, realnije perspektive. Nisam razmišljao o ciljevima, već idem utakmicu po utakmicu i gledam kako da napredujem kroz sezonu - otkriva Bogdan, a potom dodaje i koliko mu je lakše sa Srbima.

TEŽE S LEBRONOM

- Mnogo mi je pomoglo što imam sa kim da pričam srpski, što su tu Peđa Stojaković i Vlade Divac, a sada kad imam i saigrača iz reprezentacije Nemanju Bjelicu, biće mi još lakše. Očekujem u predstojećoj sezoni i više minuta i više odgovornosti.

Bogdan u rodnom gradu vreme provodi sa Bjelicom i nekoliko igrača iz Fenerbahčea, a dobra priprema mu je važna jer je, između ostalih, sada i Lebron Džejms u Zapadnoj konferenciji, tačnije u Los Anđeles Lejkerse.

UVEK UZ SRBIJU

- Svi su došli na zapad, lepo je vreme - našalio se Bogdan.

Sredinom septembra košarkaši Srbije nastavljaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u košarci 2019, a Bogdan će se odazvati pozivu selektora Aleksandra Đorđevića.

- Tu sam, spreman sam! Ako pobedimo Grčku, posle će u nastavku kvalifikacija morati da se trijumfuje i protiv Izraela. Tad, nažalost, neću biti tu, nije u mojoj moći, ali voleo bih da se pojavim - rekao je Bogdan, koji u Žarkovu radi sa tinejdžerima u okviru kampa Košarka bez granica.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Nemanja Bjelica

Bjelica: Završio sam sa izlascima, to je posao za Bobija i Bogdana

I Nemanja Bjelica, kao i Bogdan, učestvuje na NBA kampu u Žarkovu Košarka bez granica.

- Drago mi je što je NBA prepoznao Beograd kao dobru destinaciju. Klinci su super, mada današnja deca su bezobrazna, ja sam kao klinac morao da ćutim. Vidim da su svi treneri i osoblje što su došli iz Amerike oduševljeni i zaginuli su preksinoć u gradu. Poznati smo po provodu, ali ja nisam bio vodič, izašao sam iz te priče. Pitajte Bogdana i Bobija Marjanovića - kaže Bjelica, koji će takođe u septembru igrati za reprezentaciju.

RepublikaFoto: Starsport
Greg Popović

NBA košarkaši i treneri koji učestvuju na kampu Košarka bez granica u sklopu akcije fondacije NBA Cares posetili su mališane na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije i u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj kako bi im uručili poklone i ulili optimizam da izdrže i pobede u teškim danima.

- Posete poput ove su važne da bismo podigli svest javnosti o teškoćama sa kojima se ova deca suočavaju i da ih usrećimo i podelimo radost. Tužno je kada ih vidite kako se nose sa svojim problemima i kako vode bitke daleko teže i važnije od svih sportskih, koje mi imamo na terenu. Ali, to su junaci, sve do jednog, i drago mi je što smo družili i upoznali. Trudićemo se da im pomažemo kada smo god u prilici - rekao je Bogdan Bogdanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading