BJELICA: Dosadili smo sa srebrima, zaslužujemo zlato!

Autor: Sportklub

Sport

26.08.2018

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš, Nemanja Bjelica misli da je došlo vreme da Srbija na nekom takmičenju osvoji zlatnu medalju, a zašto da ne na Mundobasketu.

RepublikaFoto: Telegraf/Nebojša Mandić
Bjelica motivisan!

Košarkaš Sakramenta je propustio dva prethodna takmičenja sa reprezentacijom, Olimpijske igre 2016. godine i Evrbasket prošlog leta.

Olimpijske igre i Evrobasket su naši košarkaši završili na drugom mestu,  a naša selekcija je i na poslednjem Svetskom prvenstvu osvojila drugo mesto.

- Dosadili smo svima, uzimamo samo ta srebra. Mislim da ova generacija zaslužuje jedno evropsko zlato, naravno i svetsko - istakao je Nemanja Bjelica.

On je Igre u Riju i Evropsko prvenstvo propustio zbog povreda, a sada kaže da će biti spreman za kvalifikacione mečeve za Svetsko prvenstvo.

RepublikaFoto: twitter.com/Sacramento Kings

- Ja nisam igrao za reprezentaciju samo zato što sam bio povređen. Zdrav sam, tu sam, u Beogradu, što dalje implicira da ću igrati. Nedotajala mi je reprezentacija i svi ti ljudi tamo. Imamo te dve utakmice, ne znam ni ko će igrati - rekao je krilni košarkaš za Sport klub.

Selektor Aleksandar Đorđević je pozvao 24 igrača na pripreme, ali izvesno je da neće svi nastupati u kvalifikacijama, što Nemanja nije hteo da osuđuje.

- Znam da su naši verni navijači uzbuđeni da vide sve nas na jednom mestu, ali moraju da se uzmu u obzir i ti neki lični problemi koje mi imamo i zašto nekada ne može da se igra. Ja sam uvek tu za reprezentaciju i igraću dokle god budem mogao - istakao je Bjelica.

Okupljanje reprezentacije je zakazano je za 2. septembar u Beogradu, a u okviru četvrtog FIBA "prozora" rivali će im biti Grci (13. septembra) i Estonija u Beogradu (16. septembra).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading