KALINIĆ MOTIVISAN: Imamo sjajnu ekipu, hvatamo ZALET!

Autor:

Sport

03.09.2018

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije je ponovo na okupu, a reprezentativci dele euforiju pred nastupajuće kvalifikacije. Košarkaš Fenerbahčea, Nikola Kalinić je uzbuđen jer ponovo nosi dres nacionalnog tima i smatra da ekipa ima kvalitet za Mundobasket, uprskos brojnim otkazivanjima.

RepublikaFoto: Starsport- Dobro je, konačno! Da kucnem u drvo, sve je u redu. Možda neko nije razumeo moju odluku u junu, ali posle turbulentne sezone gde je bilo dosta "kreni-stani" situacija, gde taman krenem, pa se desi neka nova povreda, hteo sam da odmorim, pa da se spremim. Osećam se stvarno dobro, radim sve stvari koje sam radio i pre povrede. To je bio cilj ovog leta- rekao je Kalinić novinarima u Beogradu.

Kratko se osvrnuo na otkazivanja igrača koji je trebalo da se pojave na okupljanju.

- Svi smo želeli da budemo ovde. Istina, bilo je tu raznih situacija, svaki igrač ima neko svoje razmišljanje, ali često se to koristi kao kliše fraza, stvarno smo orni i spremni za rad. Ovo je prava prilika za sve nas da se okupimo, imali smo konačno slobodno leto posle toliko vremena. U mom slučaju posle šest godina. Uspeo sam da odmorim, da se spremim i treniram, sada hoću da radim i verujem da će izgledati to mnogo dobro- rekao je Kalinić.

RepublikaFoto: Starsport

Kalinić se raduje saradnji sa reprezentativnim kolegama, a kako je rekao ekipa je sjajna.

- Ekipa izgleda sjajno. Mnogo kvalitetnih igrača, dobrih momaka... Na svakoj poziciji imamo po dva-tri vrhunska igrača. Biće, opet, teško protiv Grčke. Ne bih da potcenim Estoniju, ali protiv Grčke na Kritu biće prilika da izmerimo gde smo i šta smo. Imamo dobra imena, iskustvo i znanje- rekao je reprezentativac Srbije.

Pokušao je da predvidi sled dešavanja u našoj grupi.

- Ako pobedimo Grčku, po mojoj računici, oni će morati da pobede Nemačku. Sa dve pobede protiv Grčke, oni će morati da se bore... Mi se borimo za prvo mesto, a ako dobijemo ove dve utakmice bićemo u odličnoj poziciji za dalje, pa kakav god sastav bio. Nisam razmišljao mnogo unapred, ali jesam o Grčkoj i mislim da smo u dobroj situaciji- rekao je Kalinić.

RepublikaFoto: Starsport

Igrači se vrlo dobro poznaju i jedva čekaju da zajedno izađu na parket.

- Nema zaleta. Svi su došli spremni, retko je odmarao sve vreme. Mislim da ćemo odmah da počnemo da treniramo jako, da cepamo... Znamo se, poznajemo se od prošle godine, ima tu nekoliko novih momaka. Kad kažem "novih", to je pod znacima navoda. Eto, možda smo mi njima novi... Verujem da ćemo brzo da se uigramo. Igramo protiv Mađarske 8. septembra. Znamo sistem, selektora, idemo ubrzano, ali mislim da i neće biti potrebe za više vremena u ovoj situaciji- kaže košarkaš Fenera.

Teško je uskladiti reprezentativnu i klupsku karijeru, ali igra u dresu nacionalnog tima ima posebnu važnost.

-Verovatno neće biti dovoljno vremena za dolazak do neke optimalne forme. Po knjigama i teorijama sporta, neće. Ali, šta da radimo. Igramo, ne možemo da pobegnemo od toga. Dugo se poznajemo, uigrani smo dosta, sjajni su to igrači. Neki nedostaci se sakriju kada igraš s takvim igračima. Verujem da će sve biti u redu- zaključio je Kalinić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading