USIJANJE: Poklekli i Španci u kvalifikacijama za Mundobasket, Slovenci u problemu, pali Hrvati

Autor:

Sport

14.09.2018

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sasvim neočekivano u četvrtom prozoru kvalifikacija za Mundobasket osetili su ukus poraza najveći favoriti. Pored Srbije koja igra u oslabljenom sastavu, osetile su poraz i Francuska, a najmanje očekivano i Španija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Španija poklekla!

Španci su u kombinovanom sastavu poraženi od Ukrajine rezultatom 76:65 (19:12, 17:22, 20:17 i 20:14).

Svjatoslav Mihailiuk je bio nezaustavljiv u reprezentaciji Ukrajine, postigao je 22 poena, pogodio 5 trojki i imao je čak 5 ukradenih lopti za samo 25 minuta.

Hoakin Kolom je bio najbolji u Španiji sa 15 poena, najveća zvezda je bio Serhio Rodrigez, ali ni njegovih 12 poena nisu bili dovoljni. Rodrigez je bio prilično neraspoložen u šutu, šut iz igre mu je bio 5/14.


Ipak, ni ovaj poraz ne bi trebalo da naškodi Špancima da se plasiraju na Mundobasket, ovo im je bio prvi poraz.

Košarkaši Letonije uspeli su da savladaju aktuelnog prvaka Evrope Sloveniju sa 85:74, tako da se sada Slovenci nalaze u velikom problemu.

Slovenija se nalazi u jako teškoj situaciji sa učinkom od dve pobede i pet poraza, dok treće mesto (ono koje vodi na šampionat sveta u Kini) drži upravo Letonija koja ima pet trijumfa i samo dva negativna rezultata.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ni Hrvatska nije bolje prošla... "Vatreni" su na svom terenu izgubili od Litvanije. Gosti su imali 12 poena prednosti, Bogdanović i drugovi su se vratili, ali nisu mogli do preokreta - 84:83.

Hrvatsku očekuje velike borba za Svetsko prvenstvo.

Očigledno je da novi sistem takmičenja ne odgovara mnogim timovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading