"ORLOVI" RUTINSKI DO POBEDE: Srbija slavila protiv Estonije, sa Izraelom za prolaz!

Autor:

Sport

16.09.2018

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naša košarkaška reprezentacija savladala je u hali "Aleksandar Nikolić" selekciju Estonije sa 91:65 (22:16, 22:13, 29:11, 17:25) i napravila korak dalje ka plasmanu u poslednju rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaška reprezentacija Srbije

Video je pun "Pionir" (5700 gledalaca) onu pravu, dominantnu igru "orlova". Četa Aleksandra Đorđevića bez mnogo problema došla je do jako bitne pobede pred nastavak pohoda na Mundobasket 2019. godine. Estonci su se držali u igri samo nakon uvodnih 10 minuta igre, ali je od tada na parketu hale "Aleksandar Nikolić" postajala samo jedna selekcija.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Milutinov

U izmešanom sastavu naši momci su dominirali, a protivniku nisu dozvoli ni jednog momenta da dođe u bar minimalnu prednost. Ono što može da zabrine jeste privremeno napuštanje igre Bogdana Bogdanovića koji je nakon prve četvrtine napustio parket i nije se vraćao. Prema poslednjim informacijama radi se o povredi, ali nije jasno kog je stepena i da li će naš mladi igrač morati da pauzira. Nadamo se da je ipak sve u redu.

RepublikaFoto: Starsport
Bogdan Bogdanović protiv Estonije

Kako su Izrael i Gruzija poraženi u neverovatnih mečevima od Nemačke, odnosno Grčke, naša reprezentacija imaće meč loptu 30. novembra u Tel Avivu, a videćemo da li će je iskoristiti i plasirati se u treću, poslednju rundu kvalifikacija.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Saša Đorđević

U selekciji Srbije svi su se upisali u listu strelaca. Najjefikasniji u našem timu bio je Nemanja Bjelica koji je upisao 14 poena (6 skokova), dok su Vladimir Lučić i Miroslav Raduljica, kao i Stevan Jelovac dodali 11, odnosno 10. U gostujećem sastavu istakao se Indrak Kajupank sa 17, a pratili su ga. Maik Kalev Kocar i Sander Reste sa po 12 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading