ZVEZDA LAGANO DO SUPERKUPA!

Autor:

Sport

25.09.2018

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo berićetna sezona za košarkaše Crvene zvezde. Šampion Srbije, daleko lakše nego što je to bilo ko mogao da predvidi, osvojio je premijerno izdanje ABA Superkupa u Laktašima.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezda šampion Superkula ABA lige!

Tim sa Malog Kalemegdana samleo je sva tri rivala na putu do pehara (17 razlike prosečno pobeđivali), a redom su padali Olimpija, (86:60), Cedevita (79:68) i Budućnost u finalu (89:75). Bivši as Zvezde i proslavljeni reprezentativac Milan Gurović (43) u razgovoru za Srpski telegraf nije krio oduševljenje zbog dominacije čete koju predvodi Milan Tomić (45).

BEZ KONKURENCIJE

- Pratio sam sve mečeve ABA Superkupa i videlo se koliko crveno-beli odskaču u odnosu na konkurentske timove. Nije Zvezda najbolja ekipa zato što je ubedljivo pobeđivala rivale, već zato što se tačno zna šta je čija uloga u timu. Tomić je sve sjajno uklopio, insistira na jakoj odbrani, ali istovremeno daje slobodu šuterima, pre svih Beronu i Dobriću. Uspostavljena je prava raznoteža između spoljne linije i centara, gde su sjajni Cirbes, Odžo, Faje i Ristić - ističe popularni Čiča.

RepublikaFoto: Starsport

Ljubimac "Delija" koji je nastupao za beogradski tim od 2005. do 2007. godine ubeđen je u povratak bivšeg kluba u Evroligu.

- Ako gledamo Zvezdina imena, način razmišljanja i vođenje ekipe na turniru u Laktašima, onda sam apsolutno ubeđen da smo bez premca u regionu. Ovaj tim je jači od prošlosezonskog i očekujem da to potvrdi osvajanjem ABA lige. Tačno je da su se pojačali i rivali - Budućnost, Cedevita i Partizan, ali ostaće iza Tomićevog tima na kraju sezone - optimista je Gurović.

EVROKUP DOSTIŽAN

Nekada jedan od najboljih krilnih košarkaša u Evropi smatra da ni trofej Evrokupa nije nerealan cilj, a Beograđani su u grupi sa Monakom, Galatasarajem, Brešom, Andorom i Ulmom. Identičan slučaj je sa domaćom ligom i kupom.

RepublikaFoto: Starsport

- Zvezda je jedan od favorita i mogla bi i preko tog takmičenja da izbori Evroligu. Po običaju, najveći rivali biće joj timovi iz Španije i Rusije, mada i Turci dosta ulažu. Definitivno postoji ozbiljan kvalitete za borbu na svim frontovima - zaključuje Gurović.

Regland pravi vođa na terenu

Gurović ističe da ove sezone crveno-beli imaju konačno pravog plejmejkera, Džoa Reglanda (28)

- Amerikanac je pravi vođa na terenu, radi ono što organizator igre i treba da čini. Sjajan je asistent, odličan u odbrani i totalno drugačiji od Tejlora Ročestija, koji nije postojao u fazi odbrane. Regland je došao u Zvezdu sa ozbiljnom reputacijom i siguran sam da će opravdati visoka očekivanja - kaže Gurović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading